Srednja glazbena škola

Srednja škola skupnog muziciranja

Benefiti nastave skupnog muziciranja su ogromni i nemjerljiv. Međusobna interakcija glazbenika (tebe) s drugim polaznicima otvorit će ti mnoga vrata na putu prema samostalnom radu. Razvijat ćeš osjećaj za glazbenu memoriju, mjeru, ritam, oblik i usavršiti improvizaciju kroz jazz i pop glazbu.

Izvođenjem skladbi različitih stilova učenik primjenjuje i usavršava usvojena znanja i vještine i razvija sposobnost muziciranja u skupini. Pohađajući nastavu ovog predmeta učenik ispunjava sljedeće zadaće: razvija glazbeno pamćenje, obogaćuje repertoar, sluša interpretacije drugih glazbenika u skupini i svoje muziciranje usklađuje s njima, razvija osjećaj za ritam, mjeru, periodičnost i glazbeni oblik, usavršava improvizaciju, neprekidno sluša harmonijski tijek čijim se varijacijama prilagođava, usvaja stilske postupke pojedinih stilova popularne i jazz glazbe. Na ovaj način učenik sudjeluje u skupnom projektu sa zajedničkim ciljem, sustavnim se pristupom jača njegova volja, ustrajnost i strpljenje, razvijaju demokratični odnosi i priprema se za samostalni rad. Tijekom školske godine redovito će se održavati produkcije i javni koncerti na kojima će učenici stjecati iskustvo nastupanja pred publikom.

DODATNO: Nastavni predmeti u programu srednje škole za popularnu i jazz glazbu mogu se upisati pojedinačno kao tečaj. Prethodno zatražiti informacije u tajništvu.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi