Osnovna glazbena škola

Škola trombona

Najstariji postojeći datira još iz 16.st. Trombon još nazivaju i ‘Božjim glasom’. Vrlo je svestran i može se svirati u mnogim glazbenim stilovima. Najglasniji je instrument u simfonijskom orkestru. Koristi se u koncertnim sastavima, orkestrima za marširanje, limenim orkestrima, big bendovima, swing bendovima, ska bendovima i jazz sastavima.

TRAJANJE: 6 godina

AUDICIJA: Na audiciju dolaze samo kandidati koji već sviraju instrument kako bi se upisali izravno u višu razinu obrazovanja. Oni trebaju unaprijed po vlastitom odabiru pripremiti tri skladbe različitog karaktera koje mogu s lakoćom izvesti u cijelosti. Na prijamnom ispitu će se predložiti obrazovni program, razina obrazovanja, oblik izvođenja nastave. Obvezna je prijava audicije preko portala polaznika.

DATUM UPISA: upisi su tijekom lipnja u tajništvu prema slijedećem radnom vremenu: ponedjeljak i četvrtak od 16 do 19 sati, utorak od 10 do 15 sati.

OBLIK NASTAVE, CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:
(nastava je jednom tjedno, cijena je za pola školske godine 1. razreda!)
– 17 termina pojedinačne nastave po 30′ za polaznike do 9 godina starosti 366 €
– 17 termina pojedinačne nastave po 45′ za polaznike od 10 godina starosti 549 €

Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

U prvom razredu učenici se upoznaju s glazbalom i tehnikom sviranja što obuhvaća pravilno disanje, stav pri sviranju, postav usnica, nastup tona, glissando, artikulaciju, dinamiku i ovladavanje tablaturom. Učenici svladavaju čitanje i reprodukciju notnog teksta postojećih glazbenih primjera iz klasične, pop/rock, blues i jazz literature. Učenici drugog razreda se upoznaju s harmonijama, ljestvicama, ritamskim figurama i naglascima specifičnim za određene glazbene stilove. Posebno osmišljenim vježbama, uz harmonijsku pratnju, razvijaju kontrolu intonacije, dinamike te unapređuju vještine fraziranja koje mogu upotrijebiti i na skladbe po vlastitom izboru. U trećem razredu s učenicima se usvajaju vježbe potrebne za daljnji razvoj tehnike sviranja. Također se uče transkripciji glazbene fraze u zadane tonalitete, lip – tehnici za postizanje vibrata te artikulaciji dvostrukog i trostrukog jezika te sviranju bez jezika preko alikvotnih tonova. U četvrtom razredu se nadograđuju usvojene vještine kojima su učenici ovladali u prethodnim razredima. Uče se zajedničkom sviranju brass chorusa u raznim glazbenim stilovima. S učenicima se obrađuju jazz standardi i otkrivaju tajne solo improvizacije.

NASTAVNI PLAN:

Glavni ili A program

Ovaj program otvara mogućnost daljeg školovanja.

RAZRED1.2.3.4.5.6.
Trombon111111
Solfeggio1111
Skupno muziciranje111
Osnove harmonije 1

Nastava je trombona u 1. razredu pojedinačna u trajanju 30′ za učenike do 9 godina starosti i 45′ za učenike od 10 godina starosti. U 2. i 3. razredu termin trombona traje 45′, a od 4. razreda 60′.

Nastava solfeggia, skupnog muziciranja i osnova harmonije je u skupini i traje 60′.

B program (prikladan za one koji neće nastaviti glazbeno školovanje u srednjoj školi)

Prilikom upisa u 3. razred učenici mogu odabrati B program bez pratećih predmeta odnosno mogu ih birati po volji kao fakultativne predmete. Nastava trombona je u pravilu 45′ tjedno.

ČESTA PITANJA (FAQ):

Da li treba imati trombon?
Da. Instrument se donosi na nastavu i na njemu se vježba kod kuće. Predlažemo za početak posudbu ili najam instrumenta, a kasnije i kupnju.
Da li škola iznajmljuje trombon?
Ne.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi