Tečajevi

Tečaj saksofona

Udahni, izdahni! Saksofon ili saxophone, prema svom tvorcu Sax-u, je instrument koji izaziva fantastične emocije uma i tijela pogotovo kod onoga koji njime vlada. Sjajno se stapa s mnogim glazbenim žanrovima. Nauči osnove ili nadogradi već postojeće znanje, umijeće i svirku. Baš kao John Coltrane, Charlie Parker ili Stan Getz.

TRAJANJE: 6 godina

AUDICIJA: tijekom lipnja samo za napredne kandidate.

Na početku školske godine na audiciju dolaze samo kandidati koji već sviraju instrument kako bi se upisali izravno u višu razinu obrazovanja. Oni trebaju unaprijed po vlastitom odabiru pripremiti tri skladbe različitog karaktera koje mogu s lakoćom izvesti u cijelosti. Na prijamnom ispitu će se predložiti obrazovni program, razina obrazovanja i oblik izvođenja nastave. Obvezna je prijava audicije preko portala polaznika.

DATUM UPISA: upisi su tijekom lipnja u tajništvu prema slijedećem radnom vremenu: ponedjeljak i četvrtak od 16 do 19 sati, utorak od 10 do 15 sati.

OBLIK NASTAVE, CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:
VAŽNO: cijene s PDV-om! Ako želite više za manju cijenu, upišite program osnovne  škole za popularnu i jazz glazbu.

(nastava je jednom tjedno, cijena je za pola školske godine!)
– 17 termina pojedinačne nastave po 30′ za polaznike do 9 godina starosti 457,50 €
– 17 termina pojedinačne nastave po 45′ za polaznike od 10 godina starosti 686,25 €

Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

Gornje se cijene i satnica ne odnose na Ljetnu Rock akademiju i Zimski Rockland.

Na početku tečaja saksofona se polaznici upoznaju s glazbalom, dijelovima i slaganjem te tabulaturom instrumenta. Oni uvježbavaju stav pri sviranju, položaj usnika u ustima, pravilnu postavu usnih mišića (ambažura), disanje dijafragmom, puhanje u instrument, izvedbu cijelog opsega saksofona u tonovima C- dura, legato sviranje i uporabu jezika pri sviranju. Gradivo sljedeće godine učenja uključuje između ostalog prepoznavanje, čitanje i izvođenje notnog zapisa u čitavom opsegu glazbala te sviranje notnih primjera od osam taktova u polovinkama i četvrtinkama. Uz to, polaznici vježbaju transponiranje već obrađenih skladbi u poznate tonalitete. U višim razredima polaznici vježbaju vibrato, blues i rock figure i oblikuju jednostavne melodijske varijacije na zadanu harmonijsku pratnju popularnih skladbi iz literature. Također rade transkripcije i izvedbu poznatih melodija po vlastitom izboru s analizom tempa, fraziranja i artikulacije. Pri kraju obrazovanja polaznici dalje istražuju mogućnosti saksofona, usavršavaju osnovne vrste tehnika, izvode bending i gliss, različite brass figure i razvijaju vještinu improvizacije s uporabom blues figura i jazz patterna.

ČESTA PITANJA (FAQ):
Da li treba imati saksofon?
Da. Instrument se donosi na nastavu i na njemu se vježba kod kuće. Predlažemo za početak posudbu ili najam instrumenta, a kasnije i kupnju kako bi učenje išlo brže.
Da li škola iznajmljuje saksofon?
Da. O raspoloživosti instrumenta i visini najma treba kontaktirati tajništvo.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi