Tečajevi

Tečaj trube

Ne budi truba već ju zasviraj! Jedno od najstarijih glazbala pripada porodici limenih puhačkih instrumenata. U uporabi od antičkih vremena pa sve do popularizacije kroz jazz glazbu gdje (najčešće) postaje jedan od vodećih instrumenata.

TRAJANJE: 6 godina

AUDICIJA: tijekom lipnja samo za napredne kandidate.

Na početku školske godine na audiciju dolaze samo kandidati koji već sviraju instrument kako bi se upisali izravno u višu razinu obrazovanja. Oni trebaju unaprijed po vlastitom odabiru pripremiti tri skladbe različitog karaktera koje mogu s lakoćom izvesti u cijelosti. Na prijamnom ispitu će se predložiti obrazovni program, razina obrazovanja, oblik izvođenja nastave. Obvezna je prijava audicije preko portala polaznika.

DATUM UPISA: upisi su tijekom lipnja u tajništvu prema slijedećem radnom vremenu: ponedjeljak i četvrtak od 16 do 19 sati, utorak od 10 do 15 sati.

OBLIK NASTAVE, CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:
VAŽNO: cijene s PDV-om! Ako želite više za manju cijenu, upišite program osnovne  škole za popularnu i jazz glazbu.

(nastava je jednom tjedno, cijena je za pola školske godine!)
– 17 termina pojedinačne nastave po 30′ za polaznike do 9 godina starosti 457,50 €
– 17 termina pojedinačne nastave po 45′ za polaznike od 10 godina starosti 686,25 €

Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

Gornje se cijene i satnica ne odnose na Ljetnu Rock akademiju i Zimski Rockland.

Na početku polaznici trube vježbaju disanje, rad trbušnih mišića i dijafragme, oblikovanje tona usnicom, upoznaju se s glazbalom i usnikom. Nakon toga, uče pravilno držanje trube, postavljanje usnika u ustima, vježbe jezika u različitim ritmovima, te održavanje higijene instrumenta. Postupno izvode tonove u 1. oktavi prema notnom zapisu, prve ljestvice, rastavljene akorde, vježbe i jednostavne melodije. Polaznici svladavaju čitanje i reprodukciju notnog teksta postojećih glazbenih primjera iz klasične, pop/rock, blues i jazz literature. Kasnije polaznici izvode složenije melodijske linije s područja klasične i popularne glazbe šireg raspona, složenijeg ritma, u raznim dinamikama i bržeg tempa koje po potrebi mogu transponirati u druge tonalitete. Na završetku šestogodišnjeg pohađanja tečajeva uvježbavaju stare načine (moduse), pentatonsku ljestvicu, transkribiraju jednostavna sola i izvode vlastita improvizirana sola. Također uče se zajedničkom sviranju brass chorusa u raznim glazbenim stilovima uključujući i jazz standarde. 

ČESTA PITANJA (FAQ):
Da li treba imati trubu?
Da. Instrument se donosi na nastavu i na njemu se vježba kod kuće. Predlažemo za početak posudbu ili najam instrumenta, a kasnije i kupnju.
Da li škola iznajmljuje trubu?
Ne.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi