Osnovna glazbena škola

Škola pjevanja

Biti siguran u sebe, stati pred publiku i zapjevati se može činiti pomalo zastrašujuće. U isto vrijeme pruža i veličanstven osjećaj. Svi naši dosadašnji polaznici su to uspješno napravili pa tako ćeš i ti. Upisom u našu školu svladat ćeš disanje, dinamiku te različite tehnike koje će ti pomoći otisnuti se u čarobni svijet pjevanja.

TRAJANJE: 6 godina

AUDICIJA: početkom lipnja 2024.
Kandidati trebaju unaprijed po vlastitom odabiru pripremiti tri skladbe različitog karaktera koje mogu s lakoćom izvesti u cijelosti. Na prijamnom ispitu će se predložiti obrazovni program, razina obrazovanja i oblik izvođenja nastave. Obvezna je prijava audicije preko portala polaznika.
Za upis u program pjevanja potreban je dobar sluh i zdrav vokalni instrument.

DATUM UPISA: početkom lipnja 2024.

OBLIK NASTAVE, CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:
(nastava je jednom tjedno, cijena je za pola školske godine 1. razreda!)

– skupna nastava za potpune početnike (ukoliko bude dovoljno zainteresiranih): 17 termina po 60′ za polaznike od 12 do 14 godina starosti 189 € ili 17 termina po 90′ za polaznike od 15 godina starosti 278 €. U slučaju upisa 3 ili 2 polaznika termin se proporcionalno skraćuje. Ukoliko se upiše samo jedan polaznik, potrebno je izvršiti nadoplatu na pojedinačnu nastavu 30′ ili 45′ tjedno.
– 17 termina pojedinačne nastave po 45′ za polaznike od 12 godina starosti 499 €

Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

U prvom razredu škole pjevanja učenici se upoznaju s anatomijom i radom dišnog sustava, uvježbavaju mirno, sigurno i kontrolirano disanje uz optimalno opušten položaj tijela za vrijeme pjevanja. Nedugo zatim usvajaju i pravilni postav laringsa uz postupnu izgradnju vokalne muskulature. Osim poznatih skladbi s područja popularne glazbe, učenici uvježbavaju klasični program, spirituals i blues skladbe koristeći notni zapis i po sluhu. Ubrzo učenici usklađuju i usavršavaju tehniku disanja, uče uporabu prirodnih rezonatora, aktiviraju tehniku disanja uz svjestan osjet elastične potpore za vrijeme pjevanja (appoggio) i mnoge druge sadržaje. U višim razredima škole pjevanja učenici usavršavaju zapjev, produkciju i kvalitetu tona, šire opseg i volumen glasa uz uvježbavanje izražajnog dinamičkog nijansiranja. Tada se učenici između ostalog upoznaju i s mjuziklom, operetom, rock-operom i jednostavnijim jazz skladbama. U završnim se razredima učenici susreću još i s improvizacijom u pjevanju, osamostaljuju se u radu kao bi, između ostalog, usavršili i nadogradili do sada usvojeno gradivo.

NASTAVNI PLAN:

Tjedni fond sati nastave

Glavni ili A program

Ovaj program otvara mogućnost daljeg školovanja.

RAZRED1.2.3.4.5.6.
Pjevanje111111
Solfeggio1111
Zbor111
Osnove harmonije 1

Nastava pjevanja u 1. razredu može biti skupna (ako bude prijavljenih kandidata) u trajanju 60′ tjedno ili 90′ (za starije od 15 godina) ili pojedinačna u trajanju 45′ za učenike od 12 godina starosti. U 2. i 3. razredu termin pjevanja traje 45′, a od 4. razreda 60′.

Nastava solfeggia, zbora i osnova harmonije je u skupini i traje 60′.

B program (prikladan za one koji neće nastaviti glazbeno školovanje u srednjoj školi) Prilikom upisa u 3. razred učenici mogu odabrati B program bez pratećih predmeta odnosno mogu ih birati po volji kao fakultativne predmete. Nastava pjevanja je od 2. razreda u pravilu 45′ tjedno.

DODATNO: Polaznici pjevanja mogu u suglasju s nastavnikom besplatno pohađati zbor i nastupati sa školskim bendovima već od nižih razreda!

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi