Ostali programi

Glazbeni vrtić

Glazbena škola Ladislav Račić organizira glazbeni vrtić za najmlađe.

OBLIK NASTAVE I CIJENA ZA POLOVICU ŠK. GOD.
(nastava je jednom tjedno)

– 17 termina po 60′ plaća se 167 €. U slučaju upisa samo 3 ili 2 polaznika termin se proporcionalno skraćuje.
 
Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.


Opis programa:
Kako bi predškolci što uspješnije proživjeli ovo razdoblje svoga života te se razvili u kompetentne i cjelovite osobe, na raspolaganju im je glazba kao područje ljudskog izraza koja ih od najranije dobi fascinira. Glazbene aktivnosti mogu pridonositi jačanju komunikacijskih vještina, razvoju motorike, apstraktnom mišljenju, razvoju socijalnih kompetencija, razvoju koncentracije, mišljenju o lijepom, ritmu, sluhu, pokretu i zato je važno već od najranije dobi krenuti s glazbenim aktivnostima.

Igra je dominantna aktivnost u životu djeteta stoga ćemo ju koristiti kao snažno motivacijsko sredstvo u procesu učenja glazbe.

Posebnost ovog programa je ta da nema univerzalnog programa kojem se dijete treba prilagoditi nego, nasuprot tome, mi se prilagođavamo sposobnostima i znanjima svakog djeteta jer će samo kvalitetno organizirane glazbene aktivnosti, koje odgovaraju svakom djetetu, pozitivno utjecati na razvoj dječjih glazbenih sposobnosti te će poticati njihovo zanimanje za glazbu koja ih svakodnevno okružuje. Naglasak se stavlja na cjelovit odgoj i obrazovanje djeteta, koji trebaju biti usklađeni s integriranom prirodom njegova učenja, tj. treba se povezati s mnoštvom drugih područja, ovisno o interesu i kompetencijama djece. Tako ćemo u glazbenom vrtiću sadržavati brojne aktivnosti poput pjevanja, ritmiziranja, crtanja, sviranja, učenja glazbenih pojmova, igranja, slušanja glazbe, istraživanja, upoznavnja instrumenata i sl. Uz sve to, važno je da se radi na glazbi koju djeca vole, a to je prije svega popularna glazba. Ona je postala dio dječje svakodnevnice stoga ćemo i u ovom vrtiću raditi na glazbi koja je djeci bliska i draga!

Krajnji cilj ovog programa je razviti djeci senzibilitet na ritam, metar, tonsku visinu i rod, tempo, dinamiku, agogiku, različite boje, interes za glazbala, interpretaciju i, naravno, ljubav prema glazbi i umjetnosti općenito. 

Program rada je podijeljen u dvije skupine djece od 5 do 7 godina. Održava se jednom tjedno po 60 minuta u dvije razine programa, ovisno o dobi polaznika. Prva i druga razina međusobno se razlikuju po zahtjevnosti izvođenja aktivnosti.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi