Srednja glazbena škola

Srednja škola pjevanja

Svladao si osnove, naučio dovoljno teorije te iskusio fini dio prakse kroz pjevanje. To znači da su tvoja pluća, dijafragma i daljnja mogućnost usvajanja novih znanja, trikova i tehnika plodno glazbeno tlo na kojem ćeš dalje nastaviti usavršavati svoje glasnice kao i sebe u pjevačkoj ulozi.

Cilj je nastave izobrazba cjelovite pjevačke osobe prepoznatljivog osobnog stila i vizualnog identiteta, teorijski i praktično osposobljene za samostalno kreiranje vlastite glazbene karijere. Tijekom nastave pjevanja učenici usavršavaju tehniku disanja, oblikuju glas kroz sve registre uz glatki prijelaz iz registra u registar, ponavljaju poznate ljestvice i uče nove (dur, mol, pentatonika, modusi, blues-ljestvica, alterirane ljestvice, kromatske, cjelotonske i druge), analiziraju glazbene oblike i harmonijski tijek odabranih skladbi. Uče pjevati punim tonom precizne intonacije u čitavom glasovnom opsegu i raznim dinamikama s jasnom dikcijom. Oni neprekidno uvježbavaju program u različitim stilovima s područja popularne i jazz glazbe odgovarajućeg stupnja težine. Učenici pjevaju po sluhu, transkribiraju vokalne interpretacije s audiosnimke i transponiraju skladbe (melodije i harmonijske šifre) u odgovarajuće tonalitete. Od početka se potiču u scatu i improvizaciji u okviru usvojenih skladbi sa zadanom harmonijskom pratnjom.

DODATNO: Nastavni predmeti u programu srednje škole za popularnu i jazz glazbu mogu se upisati pojedinačno kao tečaj. Prethodno zatražiti informacije u tajništvu.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi