Tečajevi

Tečaj gitare

Popularna kultura ovjekovječila je svima najdraži žičani instrument u bezbroj prilika. Gitara dolazi u raznim oblicima. Ali, vježba je put do testiranja vlastitih granica. Znali su to Jimi Hendrix, Rory Gallagher, B.B. King, Sister Rosetta Tharpe te čitava plejada izvođača koji su korištenje ovog instrumenta odveli do neslućenih visina.

TRAJANJE: 6 godina

AUDICIJA: tijekom lipnja samo za napredne kandidate.

Na početku školske godine na audiciju dolaze samo kandidati koji već sviraju instrument kako bi se upisali izravno u višu razinu obrazovanja. Oni trebaju unaprijed po vlastitom odabiru pripremiti tri skladbe različitog karaktera koje mogu s lakoćom izvesti u cijelosti. Na prijamnom ispitu će se predložiti obrazovni program, razina obrazovanja i oblik izvođenja nastave. Obvezna je prijava audicije preko portala polaznika.

DATUM UPISA: upisi su tijekom lipnja u tajništvu prema slijedećem radnom vremenu: ponedjeljak i četvrtak od 16 do 19 sati, utorak od 10 do 15 sati.

OBLIK NASTAVE, CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:

VAŽNO: cijene s PDV-om! Ako želite više za manju cijenu, upišite program osnovne  škole za popularnu i jazz glazbu.

(nastava je jednom tjedno, cijena je za pola školske godine!)

– skupna nastava za potpune početnike (ukoliko bude dovoljno zainteresiranih): 17 termina po 60′ za polaznike do 14 godina starosti 260 € ili 17 termina po 90′ za polaznike od 15 godina starosti 382,5 €. U slučaju upisa 3 ili 2 polaznika termin se proporcionalno skraćuje. Ukoliko se upiše samo jedan polaznik, potrebno je izvršiti nadoplatu na pojedinačnu nastavu 30′ ili 45′ tjedno.
– 17 termina pojedinačne nastave po 30′ za polaznike do 9 godina starosti 457,50 €
– 17 termina pojedinačne nastave po 45′ za polaznike od 10 godina starosti 686,25 €

Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

Gornje se cijene i satnica ne odnose na Ljetnu Rock akademiju i Zimski Rockland.

Na početku tečaja gitare polaznici upoznaju vrste gitara, njezine dijelove, zvukovne boje i ugađanje. Nastavno gradivo obuhvaća sviranje klasičnom tehnikom desne s naslonom (apojando) i bez naslona (tirando) te trzalicom pri sviranju melodijskih linija, riffova i akorda. Osim velikog broja skladbi popularne glazbe, polaznici uče svirati jednostavne melodije trzalicom i manje zahtjevne klasične skladbe. Nakon toga, polaznici upoznaju električnu gitaru i pojačalo te izvode razne vrste akordičke pratnje, riffove i odabrana rock i blues sola. Osim izvođenja skladbi iz notnog zapisa i tabulatura, učenici uče svirati po sluhu i improvizirati jednostavna sola. Radi daljeg proširivanja repertoara popularnih i klasičnih skladbi, napredni učenici gitare usavršavaju raznovrsne tehnike kako bi izvodili zahtjevne transkribirane ili improvizirane dionice. Tu se susreću sa skladbama i izvedbama najpoznatijih izvođača rock i popularne glazbe. Pri kraju šestogodišnjeg obrazovanja polaznici tečaja gitare se susreću s elektroakustičkim efektima boje tona, tappingom, arpeggiom i temeljnim značajkama jazz glazbe te se pripremaju za samostalni rad. Upiši tečaj gitare u Rock akademiji Zagreb – glazbenoj instituciji s tridesetogodišnjim iskustvom, praksom i metodologijom.

ČESTA PITANJA (FAQ):
Da li treba imati gitaru?
Da. Instrument se donosi na nastavu i na njemu se vježba kod kuće. Predlažemo za početak posudbu instrumenta, a kasnije i kupnju.
Da li škola iznajmljuje gitare?
Ne.
Kakvu gitaru treba nabaviti početnik?
Najbolje je da početnik ima klasičnu ili akustičnu gitaru. Ako je učenik mlađe dobi (8 do 10 godina), vjerojatno bi bila prikladnija manja gitara. Budući da je cilj sviranje na električnoj gitari, otprilike za godinu do dvije se prelazi na ovaj instrument (ovisno o dobi i napretku učenika).
Da li treba na nastavu donijeti pojačalo?
Ne. Škola ima pojačala za polaznike.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi