Tečajevi

Audio inženjering u glazbenoj produkciji

Zanima te kako se studijski snimaju tvoje najdraže pjesme ili albumi? Cijeli ćemo ti proces približiti teorijski i praktično kroz svijet zvuka, frekvencija, amplituda, mikrofona. Naučit ćeš raditi u profesionalnom programu za usnimavanje i obradu zvuka, (Cubase 13) te usnimiti vokale i instrumente, ali ih i obraditi. A tko su audio inženjeri? Često okom nevidljivi i stoje u „pozadini“ svakog izvođača, „s druge strane stakla“. Oni su ti koji finalnom kreacijom kompletiraju zvučnu sliku svakog pjevača, glazbenika ili benda.

TRAJANJE: 2 i pol mjeseca.

AUDICIJA: Nema prijemnih ispita ili audicija, nije potrebno predznanje.

DATUM UPISA: Registracija, upisi i plaćanje su online do ispunjenja upisne kvote. Broj mjesta ograničen!

OBLIK NASTAVE, CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:
Edukacija traje 100 školskih sati. Nastava počinje 7. listopada 2024. i odvija se uživo 2-4 puta tjedno (prva dva tjedna 4x tjedno, ostatak edukacije 2x tjedno). Manji dio nastave odvija se online (10 školskih sati – edukacija iz Cubasea). Na kraju edukacije svaki polaznik predaje završni praktični rad.

Cijena tečaja je 1290 € (PDV uključen). Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

Gornje se cijene i satnica ne odnose na Ljetnu Rock akademiju i Zimski Rockland.

O PROGRAMU:
Nastava ima početni ciklus teorije koji traje dva tjedna i tada se nastava održava četiri dana u tjednu, od ponedjeljka do četvrtka od 18:00 do 21:00. Nastava se izvodi u prostorijama Rock akademije. Gradivo je podijeljeno tematski: podjela poslova u glazbenoj industriji, teorija mikrofona, uređaja (kompresija, ekvalizacija, vremenski efekti), zvučnika/monitora i slušalica. Također se uči o autorskim, izvođačkim i izdavačkim pravima.
Paralelno s tim ciklusom stižu online predavanja iz Cubasea koje polaznik prati od kuće. Tijekom trajanja edukacije svakom su polazniku osigurani Cubase, zvučna kartica i slušalice za rad i vježbu od kuće na vlastitom računalu.
Nakon tog ciklusa kreću praktična predavanja koja se održavaju u Red Records studiju na Kaptolu (cca 200 metara udaljenom od Rock akademije) gdje se nastava održava dva puta tjedno. Polaznici su podijeljeni u manje grupe, a dani predavanja su po dogovoru. Polaznici uče snimati u tonskom studiju i obrađivati (miksati) snimke. Svi polaznici imat će uvid u nekoliko profesionalno odrađenih produkcija različitih žanrova prilikom kojih će svjedočiti kako su te pjesme proizvedene i plasirane. Pred kraj edukacije polaznici imaju uvid u kazališnu produkciju, radijsku produkciju te live produkciju kako bi proširili vidike i potencijalan interes za širim spektrom zapošljavanja nakon edukacije.
Na samom kraju edukacije polaznici imaju pravo na samostalno korištenje studija nekoliko termina kako bi vježbali snimanje ili miks te da predaju završne radove (svaki polaznik usnimi vokal i umiksa jednu pjesmu koja za uspješno polaganje edukacije zvuči po svim standardima moderne audio produkcije).

PREDAVAČI: Alić Jonatan, Licitar Krunoslav, Perišić Domagoj, Petrić Sandro

ŠTO TREBA DONIJETI NA NASTAVU?
Škola je osigurala softver, zvučnu karticu i slušalice za rad od kuće, a na nastavu treba ponijeti samo bilježnicu i olovku za zapisivanje ili osobno prijenosno računalo.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi