Osnovna glazbena škola

Škola skupnog muziciranja

Čim malo bolje svladaš svoj glavni instrument ili pjevanje, skupno muziciranje ti dođe kao šlag na torti. Slatka glazbena druženja su ipak najljepša. S ostalim polaznicima izvodit ćeš razne skladbe, super se zabaviti i dalje nastaviti razvijati glazbene vještine.

TRAJANJE: Tri godine od 4. razreda glavnog ili A programa.
AUDICIJA: Na prvom satu nastave 4. razreda učenicima se objašnjava način ostvarivanja nastave, oni kratko predstavljaju usvojene vještine muziciranja i dogovara se termin subotom prema njihovom slobodnom vremenu, dobi i vještini muziciranja.

DATUM UPISA: početkom lipnja 2024.

OBLIK NASTAVE, CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:
(nastava je jednom tjedno, cijena je za pola školske godine 1. razreda!)

– skupna nastava: 17 termina po 60′ plaća se 132 € ako se upisuje uz instrument.

Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

Skupno se muziciranje ostvaruje u radu vokalno instrumentalnih sastava i pjevačkog zbora. Nastavu skupnog muziciranja učenici pohađaju jednom tjedno u pravilu od četvrtog razreda. Izvođenjem skladbi različitih stilova učenik primjenjuje i utvrđuje usvojena znanja i vještine koja je usvojio na nastavi glavnog predmeta, razvija sposobnost muziciranja u skupini i proširuje repertoar. Tako uči izvoditi najpoznatija i najvrednija ostvarenja s područja popularne glazbe, razvija osjećaj za ritam, mjeru, akordičku pratnju, periodičnost i glazbeni oblik i razvija sposobnost glazbenog pamćenja. Isto tako, usvaja naviku slušanja drugih glazbenika u skupini i usklađivanja muziciranja s njima, vježba improvizaciju i razvija kreativnost te utvrđuje stilske postupke pojedinih pravaca popularne glazbe.

Važan su dio nastave skupnog muziciranja školske produkcije koji se organiziraju više puta tijekom školske godine najčešće u dvorani Centra mladih Ribnjak. Na njima se koristi profesionalna oprema (razglas s mikrofonima, pojačala, glazbala i osvjetljenje) na kojoj rade kvalificirani suradnici Škole. Svi su nastupi i pokusi učenika pod paskom njihovih nastavnika.

ČESTA PITANJA (FAQ):

Što treba donijeti na nastavu?
Gitaristi, basisti i saksofonisti donose instrument. Ostali koriste instrumente škole.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi