Srednja glazbena škola

Srednja škola saksofona

Neka ti saksofon postane najbolji frend. To je instrument toplog i lijepog zvuka. Pripremit ćemo te za svirku s velikim i malim sastavima. Razvijat ćeš vještine disanja, improvizacije, pravilne artikulacije te izvedbu solističkih i pratećih dionica. Naposljetku naučit ćeš potrebne ljestvice i steći muzikalnost te analitičko seciranje uz poznavanje jazz formi.

Svrha je četverogodišnje nastave saksofona osposobljavanje učenika za izvođenje popularne i jazz glazbe u malim i velikim sastavima svirajući prateće i solističke dionice. Učenici usavršavaju vještinu sviranja saksofona svladavanjem različitih izražajnih mogućnosti glazbala te razvijaju muzikalnost s posebnom ulogom improvizacije u izvedbi skladbi popularne i jazz glazbe. Kako bi razvili vještinu muziciranja na saksofonu, učenici uče glazbene simbole u jazzu, izvode vježbe impostacije, disanja, artikulacije (klasične i jazz), sviraju durske, molske i modalne ljestvice u raznim tempima, etide, akorde na pojedinim stupnjevima ljestvica, rastavljene akorde, vježbaju improvizaciju u kadencama i dodatne efekte, kao: whip, shake, band, gliss, slap, growl. Osim navedenog, oni analitički preslušavaju forme u jazzu, transkribiraju i analiziraju improvizacije iz različitih jazz pravaca, sviraju i improviziraju uz snimke poput Music minus one J. Aebersolda, vježbaju prima vista sviranje i izvode orkestralne big band dionice.

DODATNO: Nastavni predmeti u programu srednje škole za popularnu i jazz glazbu mogu se upisati pojedinačno kao tečaj. Prethodno zatražiti informacije u tajništvu.

 

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi