Tečajevi

Tečaj solfeggia

Iako zvuči kao vrsta hrane proizašla iz talijanske kuhinje, solfeggio zapravo obrađuje glazbenu strukturu. Možemo ga slobodno pojmiti kao stjecanje glazbene pismenosti. Naučit ćeš što je to notni zapis. Ali, i biti u mogućnosti pjevati glazbu koja je zapisana.

TRAJANJE: 4 godine

AUDICIJA: nema audicije na upisima u sredini školske godine.

Na početku školske godine na audiciju dolaze samo napredni kandidati kako bi se upisali izravno u višu razinu obrazovanja. Obvezna je prijava audicije preko portala polaznika.

DATUM UPISA: upisi su tijekom lipnja u tajništvu prema slijedećem radnom vremenu: ponedjeljak i četvrtak od 16 do 19 sati, utorak od 10 do 15 sati.

OBLIK NASTAVE, CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:
(nastava je jednom tjedno, cijena je za pola školske godine!)

– skupna nastava: 17 termina po 60′ plaća se 230 € ako se ne upisuje uz glavni predmet (pjevanje ili instrument) ili 151,25 € ako se upisuje uz glavni predmet. U slučaju upisa 3 ili 2 polaznika termin se proporcionalno skraćuje. Ukoliko se upiše samo jedan polaznik, potrebno je izvršiti nadoplatu na pojedinačnu nastavu 30′ ili 45′ tjedno.

Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

Gornje se cijene i satnica ne odnose na Ljetnu Rock akademiju i Zimski Rockland.

Usporedno s nastavom glavnog predmeta, polaznici mogu pohađati od trećeg razreda jednom tjedno i skupnu nastavu solfeggia. Sadržaj se nastavnog predmeta solfeggio ostvaruje prožimanjem i kombiniranjem sadržaja pet različitih područja, a to su: notografija, ritam, diktat, pjevanje i teorija. U notografiji se upoznaje i svladava suvremeno notno pismo, te razne znakove i oznake koji omogućuju izvedbu glazbe prema zapisu. U području ritma upoznaje se glazbena metrika i ritam. Diktat može biti ritamski, melodijski i melodijsko-ritamski, jednoglasan ili višeglasan. Učenici prema diktatu pišu (pismeni diktat) ili izgovaraju/pjevaju prepoznato (usmeni diktat). U području nazvanom pjevanje podrazumijeva se vještina izvedbe notnoga teksta čitanjem (tzv. parlato) i pjevanjem. U području glazbene teorije tumače se glazbeni pojmovi i pojave na koje učenici nailaze tijekom bavljenja glazbom. Nastavni predmet solfeggio omogućuje polazniku cjelovitije i dublje razumijevanje glazbe što je teško ostvarivo učenjem samo glavnog predmeta. Usvajanje znanja i vještina ovog nastavnog predmeta otvara polaznicima mogućnost nastavka školovanja u srednjoj školi.

ČESTA PITANJA (FAQ):

Što treba donijeti na nastavu?
Kajdanku, olovku i gumicu.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi