Srednja glazbena škola

Srednja škola gitare

Većina glazbe je nezamisliva bez gitare. Od mladih nada, starih i novih gitarističkih heroja sve do tebe. Gitaristički put je pun izazova. Tvoj će entuzijazam prevladati a naši profesori pomoći u tvome naumu. Osobna satisfakcija i nagrada na kraju školovanja će ti se kasnije višestruko isplatiti.

Svrha je četverogodišnje nastave gitare osposobljavanje učenika za izvođenje raznovrsnih skladbi popularne i jazz glazbe. Kako bi proširili područje muziciranja, oni uvježbavaju i posebno odabrani klasični program postajući tako svestrano obrazovani gitaristi. Od prvog razreda učenici kontinuirano usavršavaju vještinu sviranja trzalicom i prstima desne ruke, razvijaju vještinu lijeve ruke pri izvedbi ljestvica, akorda i odabranih skladbi, vježbaju uobičajene i jazz ljestvice, glazbene fraze koje se koriste u bluesu i jazzu te akordičku pratnju. Osim učenja skladbi iz notnog zapisa, učenici transkribiraju zadane skladbe iz audio snimke i po potrebi ih transponiraju u određene tonalitete. Tako razvijaju sluh, ritam, glazbeno pamćenje i unapređuju poznavanje glazbala. Učenike se neprekidno potiče na improvizaciju jer tako najbolje primjenjuju i utvrđuju usvojena znanja i vještine te razvijaju kreativnost.

DODATNO: Nastavni predmeti u programu srednje škole za popularnu i jazz glazbu mogu se upisati pojedinačno kao tečaj. Prethodno zatražiti informacije u tajništvu.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi