Tečajevi

Tečaj pisanja stihova

Pisanje stihova je prijenos informacija, ideja i emocija od pisca do slušatelja. Koliko ih dobro prenosimo određuje koliko su neki stihovi dobri ili izvrsni. To najlakše možemo svesti na jezik koji odaberemo te slikoviti prikaz koji koristimo. Na ovom tečaju naučit ćemo te kako to raditi.

TRAJANJE: 1 godina

AUDICIJA: Nema audicije.

DATUM UPISA: upisi su tijekom lipnja u tajništvu prema slijedećem radnom vremenu: ponedjeljak i četvrtak od 16 do 19 sati, utorak od 10 do 15 sati.

OBLIK NASTAVE, CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:
(nastava je jednom tjedno, cijena je za pola školske godine!)
– 17 termina pojedinačne nastave po 45′ za polaznike od 10 godina starosti 686,25 €

Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

Gornje se cijene i satnica ne odnose na Ljetnu Rock akademiju i Zimski Rockland.

Osnova svake popularne skladbe je pomno odabran ili napisan tekst. Slušatelju su stihovi popularnih skladbi važni kao i njezin glazbeni dio. Zato je potrebno pisanju teksta pristupiti s velikom pažnjom, bilo da se radi o tekstu za široku publiku ili o stihovima s kojima će autor uspješno izraziti svoje osjećaje i razmišljanja. Polaznici će tečaja upoznati najpoznatije primjere stihova iz poznatih pjesama, raščlaniti njihovu strukturu, sadržaj, primijenjene postupke i postignute učinke. Također će ponoviti temeljna znanja iz hrvatskog jezika o stihu, metru i ritmu, trajanjima slogova, govornoj melodiji i naglascima, rimi i pjesničkim figurama.

ČESTA PITANJA (FAQ):
Što treba donijeti na nastavu?
Bilježnicu i olovku.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi