Tečajevi

Tečaj synthesizera

Zamisli raznobojne gumbiće na instrumentu. I još k tomu može svirati sasvim sam. Sintesajzer ili popularno znan kao sintić je elektronički glazbeni instrument koji generira audio signale. Uz to stvara i vlastite zvukove. Koristi se za skladanje elektroničke glazbe te u izvođenju uživo. Uroni u svijet synthesizera putem našeg tečaja i započni stvaranje profesionalne glazbe.

TRAJANJE: 1 godina

AUDICIJA: Nema audicije.

DATUM UPISA: upisi su tijekom lipnja u tajništvu prema slijedećem radnom vremenu: ponedjeljak i četvrtak od 16 do 19 sati, utorak od 10 do 15 sati.

OBLIK NASTAVE, CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:
(nastava je jednom tjedno, cijena je za pola školske godine!)
– 17 termina pojedinačne nastave po 30′ za polaznike do 9 godina starosti 457,50 €
– 17 termina pojedinačne nastave po 45′ za polaznike od 10 godina starosti 686,25 €

Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

Gornje se cijene i satnica ne odnose na Ljetnu Rock akademiju i Zimski Rockland.

Program se nastave synthesizera temelji na uobičajenom programu glasovira uz upoznavanje i primjenu raznih osobitosti ovog elektronskog glazbala. Njega u pravilu upisuju kandidati mlađi od deset godina kao zabavan i postupan uvodni tečaj u zahtjevniji program glasovira.

Polaznici na početku uče osvijestiti optimalno opušten položaj tijela i ruku za instrumentom, prepoznati, pročitati i izvesti notni zapis u velikoj, maloj, 1. i 2. oktavi i primijeniti odgovarajuću vrstu izvedbe (portato, legato ili staccato) na pojedinu melodijsku liniju. Također vježbaju i usvajaju raznovrsne skladbe s područja klasične i popularne glazbe razvijajući glazbenu pismenost u G i F ključu.

ČESTA PITANJA (FAQ):
Na kojem se instrumentu uči i vježba, klaviru ili synthesizeru (sintesajzeru)?
Nastava se izvodi na klaviru (pianinu), Kod kuće se preporučuje vježbanje na klaviru ili električnom klaviru. Ovi instrumenti imaju tvrde tipke što omogućuje optimalan razvoj vještine sviranja. Ako takav instrument nemate, može u početku poslužiti bilo kakav synthesizer sa standardnom širinom tipke.
Da li treba donositi instrument u školu?
Ne.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi