Tečajevi

Tečaj skupnog muziciranja

Sve je lakše i zabavnije u paru. A, kamoli u skupini. Još ubaci nekolicinu instrumenata u jednadžbu uz ono što si već svladao na tečaju i voila, dobitna kombinacija je tu. Inspiriran skupnim muziciranjem možda osnuješ i svoj prvi pravi bend.

TRAJANJE: 3 godine

AUDICIJA: Na prvom terminu nastave.

DATUM UPISA: upisi su tijekom lipnja u tajništvu prema slijedećem radnom vremenu: ponedjeljak i četvrtak od 16 do 19 sati, utorak od 10 do 15 sati.

OBLIK NASTAVE, CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:
(nastava je jednom tjedno, cijena je za pola školske godine!)

– skupna nastava: 17 termina po 60′ plaća se 260 € ili 182 € ako se upisuje uz instrument.

Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

Gornje se cijene i satnica ne odnose na Ljetnu Rock akademiju i Zimski Rockland.

Skupno se muziciranje ostvaruje u radu vokalno instrumentalnih sastava i pjevačkog zbora. Nastavu skupnog muziciranja polaznici pohađaju jednom tjedno. Zainteresirani za upis u nastavu skupnog muziciranja trebaju svirati instrument barem 2-3 godine. Izvođenjem skladbi različitih stilova, polaznici primjenjuju i utvrđuju usvojena znanja i vještine koje su usvojili na nastavi glavnog predmeta, razvijaju sposobnost muziciranja u skupini i proširuju repertoar.Tako uče izvoditi najpoznatija i najvrednija ostvarenja s područja popularne glazbe, razvijaju osjećaj za ritam, mjeru, akordičku pratnju, periodičnost i glazbeni oblik te razvijaju sposobnost glazbenog pamćenja. Isto tako, usvajaju naviku slušanja drugih glazbenika u skupini i usklađivanja muziciranja s njima, vježbaju improvizaciju i razvijaju kreativnost te utvrđuju stilske postupke pojedinih pravaca popularne glazbe.

Važan su dio nastave skupnog muziciranja školske produkcije koji se organiziraju više puta tijekom školske godine najčešće u dvorani Centra mladih Ribnjak. Na njima se koristi profesionalna oprema (razglas s mikrofonima, pojačala, glazbala i osvjetljenje) na kojoj rade kvalificirani suradnici škole. Svi su nastupi i pokusi učenika pod paskom njihovih nastavnika.

ČESTA PITANJA (FAQ):
Što treba donijeti na nastavu?
Gitaristi, basisti i saksofonisti donose instrument. Ostali koriste instrumente škole.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi