Tečajevi

Tečaj klavira

Crno-bijele tipke koje stvaraju bezbroj glazbenih boja. Naši će ti predavači približiti što je glasovir kao instrument u stanju ti pružiti. Obuhvaćamo široki teorijski raspon uz profesorsko vodstvo i praksu. Billie Holliday, Jerry Lee Lewis ili Elton John su također morali krenuti od negdje, zar ne?

TRAJANJE: 6 godina

AUDICIJA: tijekom lipnja samo za napredne kandidate.

Na početku školske godine na audiciju dolaze samo kandidati koji već sviraju instrument kako bi se upisali izravno u višu razinu obrazovanja. Oni trebaju unaprijed po vlastitom odabiru pripremiti tri skladbe različitog karaktera koje mogu s lakoćom izvesti u cijelosti. Na prijamnom ispitu će se predložiti obrazovni program, razina obrazovanja i oblik izvođenja nastave. Obvezna je prijava audicije preko portala polaznika.

UPISI: upisi su tijekom lipnja u tajništvu prema slijedećem radnom vremenu: ponedjeljak i četvrtak od 16 do 19 sati, utorak od 10 do 15 sati.

OBLIK NASTAVE, CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:

VAŽNO: cijene s PDV-om! Ako želite više za manju cijenu, upišite program osnovne  škole za popularnu i jazz glazbu.

(nastava je jednom tjedno, cijena je za pola školske godine!)
– 17 termina pojedinačne nastave po 30′ za polaznike do 9 godina starosti 457,50 €
– 17 termina pojedinačne nastave po 45′ za polaznike od 10 godina starosti 686,25 €

Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

Gornje se cijene i satnica ne odnose na Ljetnu Rock akademiju i Zimski Rockland.

Polaznici na početku uče osvijestiti optimalno opušten položaj tijela i ruku za klavirom, prepoznati, pročitati i izvesti notni zapis u velikoj, maloj, 1. i 2. oktavi i primijeniti odgovarajuću vrstu izvedbe (portato, legato ili staccato) na pojedinu melodijsku liniju. Također vježbaju i usvajaju raznovrsne skladbe s područja klasične i popularne glazbe razvijajući glazbenu pismenost u G i F ključu. Nakon toga, polaznici upoznaju uporabu desnog i lijevog pedala, izvode notne zapise u dubokoj, pradubokoj, 3. i 4. oktavi, sviraju polifone i homofone skladbe, upoznaju izvedbu glasovirske pratnje po simbolima akorda te sviraju jednostavne blues kompozicije i po sluhu. Nakon nekoliko godina učenja i vježbanja polaznici glasovira ostvaruju pravilan odnos melodije i pratnje u različitim vrstama homofonog sloga, pravilno izvode imitacije u preporučenoj literaturi, rade na uočavanju i vođenju dionica, usavršavaju izvedbu ukrasa i korištenja pedala. Tada se značajno osamostaljuju u sviranju raznovrsnih skladbi po notama i sluhu te razvijaju improvizaciju.

ČESTA PITANJA (FAQ):
Na kojem se instrumentu uči i vježba, klaviru ili synthesizeru (sintesajzeru)?
Nastava se izvodi na klaviru (pianinu), Kod kuće se preporučuje vježbanje na klaviru ili električnom klaviru. Ovi instrumenti imaju tvrde tipke što omogućuje optimalan razvoj vještine sviranja. Ako takav instrument nemate, može u početku poslužiti bilo kakav synthesizer sa standardnom širinom tipke.
Da li treba donositi instrument u školu?
Ne.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi