Osnovna glazbena škola

Škola osnova harmonije

Naučit ćeš prepoznati, slagati i spajati razne akorde te učiti o njihovim međuodnosima. Moći ćeš shvatiti i razumjeti zašto se u popularnoj glazbi akordi nižu na određen način. Skužit ćeš kako sam oblikovati superfora niz akorda uz određenu melodiju. Veselimo se maštovitim harmonijama koji će proizaći iz tvoje kreativnosti.

TRAJANJE: jedna godina za učenike 6. razreda glavnog ili A programa.

AUDICIJA: Nema audicije.

DATUM UPISA: upisi su tijekom lipnja u tajništvu prema slijedećem radnom vremenu: ponedjeljak i četvrtak od 16 do 19 sati, utorak od 10 do 15 sati.

CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:
(nastava je jednom tjedno, cijena je za pola školske godine 1. razreda!)

– skupna nastava: 17 termina po 60′ plaća se 121 € ako se upisuje uz glavni predmet (pjevanje ili instrument). U slučaju upisa 3 ili 2 polaznika termin se proporcionalno skraćuje.

Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

Sadržaj je nastavnog predmeta osnova harmonije normativno znanje o građi, postavu, nizanju i spajanju akorda, te o njihovim međusobnim odnosima. On je nastao na temelju proučavanja umjetničke i popularne glazbe koje su predstavljene posebno odabranim uzorcima. Dijelimo ga na tri područja: dijatonika, kromatika i enharmonijske pojave.

U šestom razredu programa osnovne škole za popularnu i jazz glazbu učenici pohađaju jednom tjedno skupnu nastavu harmonije. Svrha je predmeta osnova harmonije osposobiti učenike za spoznaju i razumijevanje harmonijske dimenzije glazbenih djela. Uz usvajanje znanja koja su sadržaj ovoga predmeta, učenici vježbaju harmonijske postupke na klavijaturnim i drugim glazbalima, izvode različite  blues-sheme i istražuju različite harmonijske progresije. Radi razvoja kreativnosti, učenici izvode harmonijske improvizacije i samostalno harmoniziraju poznate napjeve.

OBLIK NASTAVE:

Glavni ili A program

Osnove harmonije pohađaju učenici 6. razreda, jednom tjedno 60′ u skupini.

B program (prikladan za one koji neće nastaviti glazbeno školovanje u srednjoj školi)

Osnove harmonije nije obvezan predmet za učenike B programa. Oni ga mogu upisati kao fakultativni predmet ako su ranije završili u cijelosti solfeggio u osnovnoj glazbenoj školi ili privatno.

ČESTA PITANJA (FAQ):

Što treba donijeti na nastavu?
Kajdanku, olovku i gumicu.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi