Tečajevi

Tečaj bas gitare

Instrument koji prati svaki beat, ritam i groove dajući mu organski puls te stvara atmosferu pjesme. Neizostavna uloga u glazbenom okruženju. Bas gitara je važan instrumentalni temelj uz koji se gradi ostatak zvučne slike. Izvođači kao što su Les Claypool, Jaco Pastorius ili Flea su samo od nekih koji su dali ogroman doprinos ovom instrumentu.

TRAJANJE: 6 godina

AUDICIJA: tijekom lipnja samo za napredne kandidate.

Na početku školske godine na audiciju dolaze samo kandidati koji već sviraju instrument kako bi se upisali izravno u višu razinu obrazovanja. Oni trebaju unaprijed po vlastitom odabiru pripremiti tri skladbe različitog karaktera koje mogu s lakoćom izvesti u cijelosti. Na prijamnom ispitu će se predložiti obrazovni program, razina obrazovanja i oblik izvođenja nastave. Obvezna je prijava audicije preko portala polaznika.

DATUM UPISA: upisi su tijekom lipnja u tajništvu prema slijedećem radnom vremenu: ponedjeljak i četvrtak od 16 do 19 sati, utorak od 10 do 15 sati.

OBLIK NASTAVE, CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:

VAŽNO: cijene s PDV-om! Ako želite više za manju cijenu, upišite program osnovne  škole za popularnu i jazz glazbu.

(nastava je jednom tjedno, cijena je za pola školske godine!)
– 17 termina pojedinačne nastave po 30′ za polaznike do 9 godina starosti 457,50 €
– 17 termina pojedinačne nastave po 45′ za polaznike od 10 godina starosti 686,25 €

Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

Gornje se cijene i satnica ne odnose na Ljetnu Rock akademiju i Zimski Rockland.

Nastavno gradivo na početku glazbene poduke bas gitare sadrži usvajanje optimalno opuštenog položaja tijela pri sviranju bas gitare, desne ruke pri trzanju prstima i trzalicom te položaja lijeve ruke. Ubrzo polaznici uče prepoznati, pročitati i izvesti notni zapis do XII. položaja, svirati ostinantne bas fraze (riffove) i jednostavne bas dionice lakših popularnih skladbi. Nadalje polaznici razvijaju vještine sviranja lijeve i desne ruke, sviraju po sluhu, prema notnom zapisu i šiframa. Također uče pravilnu uporabu pick-up-ova, potenciometara, elektroakustičkih efekata radi postizanja boje tona primjerene odabranom glazbenom stilu. U višim razredima polaznici usvajaju legato tehnike hammer on i pull off, slap i izvode bas dionice težih skladbi raznih stilova popularne glazbe iz notnog zapisa te snažno razvijaju improvizaciju. U završnim razredima uvježbavaju dionice jednostavnih jazz skladbi i pripremaju se za dalji samostalni rad sviranja bass gitare.

ČESTA PITANJA (FAQ):
Da li treba imati bas gitaru?
Da. Instrument se donosi na nastavu i na njemu se vježba kod kuće. Predlažemo za početak posudbu instrumenta, a kasnije i kupnju.
Da li škola iznajmljuje bas gitare?
Ne.
Da li treba na nastavu donijeti pojačalo?
Ne. Škola ima pojačala za polaznike.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi