Tijekom zimskog raspusta, od  8. do 11. siječnja 2018. godine, Rock akademija organizira jednokratne besplatne radionice za sve zainteresirane bez obzira na dob i predznanje. Na ovaj način polaznici radionica mogu naučiti prve vještine u sviranju ili pjevanju i zabaviti se tijekom zimskog raspusta. Ukoliko im se svidi način rada na Rock akademiji, mogu odabrati neke od naših programa na slijedećim upisima.

Radionice su organizirane prema vrsti programa i razini sadržaja. Kada postoji veće zanimanje za pojedine radionice, organizira se više radionica s istim sadržajima. Svake godine nam dolaze i ugledni gosti koji žele podijeliti svoja znanja i iskustva s mladim glazbenicima. Uglavnom radionice traju dva puna sata.

Za sve je radionice obvezna prijava preko našeg portala polaznika! Nemojte zaboraviti na kraju prijave odabrati željenu radionicu! Rok za prijavu je 4. siječnja 2018. godine osim za trubu, trombon i saksofon za koje je rok 31.12.2017. 

Obavijest o terminu radionice očekujte mailom do 5. siječnja 2018. godine. Ukoliko niste dobili obavijest iako ste se registrirali na našem portalu, pošaljite nam upit na info@rock-akademija.hr!

BUBNJEVI

Radionica za bubnjare početnike - (2 sata) - sadržaji: smještaj za instrumentom, držanje tijela i ruku, držanje palica i načini udara, jednostavni ritmovi. Nastavnik: Neven Mehun.

Radionica za napredne bubnjare (2 sata) - sadržaji: zahtjevne vježbe i tehnike sviranja na malom bubnju i set bubnjeva, napredni ritmovi za bubnjeve, o vježbanju i samostalnom učenju, teme po odabiru polaznika. Nastavnik: Neven Mehun.

PJEVANJE

Radionica za pjevače početnike (2 sata) - upoznavanje s anatomijom i radom dišnog sustava te uvježbavanje mirnog, sigurnog i kontroliranog disanja, upoznavanje s anatomijom i radom vokalnog instrumenta, vježbe opuštanja i razgibavanja usana, muskulature lica, vrata, jezika, čeljusti, grla i tijela i drugi sadržaji. Nastavnica: Martina Đurđević.

Radionica za napredne pjevače (2 sata). Anastasija Kaptelova i Tomi Novak predstaviti će razne glazbene stilove i pravce, osobitu paznju poklanjajuci crossover tehnici u pjevanju te delta blues i fingerstyle tehnici sviranja gitare. Crossover u vokalnom i instrumentalnom smislu teži općenito otvorenosti prema glazbi koju zahtjeva današnje globalno društvo u kojem smo svjedoci stapanju čitavih tradicija.

Radionica uz gosta za napredne pjevače (2 sata) - susret sa velikanom hrvatske glazbene scene scene, Zrinkom Tutićem. Ovaj je skladatelj, tekstopisac i kantautor dugi niz godina vodio i agenciju za promociju izvođača i organizaciju njihovih nastupa.  On će pokušati odgovoriti na važno pitanje koje postavljaju svi mladi nadareni pjevači: "Kako svoju izvedbu učiniti zanimljivom široj publici? Što moram poduzeti?" 

GITARA

Radionica za gitariste početnike (2 sata) - sadržaji: položaj tijela i držanje gitare, držanje desne ruke i sviranje na klasični način, osnovni ritamski uzorci, prvi akordi na gitari s primjenom na jednostavnoj skladbi. Nastavnik: Ivan Tikvicki i Ivan Mihaljević.

Radionica za napredne gitariste (2 sata) - sadržaji: tehničke vježbe za napredne, harmonijske progresije i njihova primjena na gitari, ljestvice i njihova uporaba, teme po odabiru polaznika. Nastavnik: Ivan Mihaljević.

Radionica za buduće jazz gitariste (2 sata) - sadržaji: tehničke vježbe za napredne, harmonijske progresije i njihova primjena na gitari, ljestvice i njihova uporaba, teme po odabiru polaznika. Nastavnik: Nikola Smiljanić.

Prezentacija proizvođača MIKAGI gitara, Mirana Katara, koji izrađuje blues/rock/jazz gitare uglavnom polu šuplje ili šuplje konstrukcije, u potpunosti izrađene od punog drveta i opremljene najkvalitetnijim hardverom. Predavanje se oslanja na poveznice između stvaranja glazbe i stvaranja instrumenata koji daju život glazbi. Dotiče se načela koja su zajednička objema umjetnostima, a koja potiču iz prirodnih zakonitosti, odnosno načela primjenjivih kod oblikovanja materijala i tehnika sviranja, inspiracije, osjećaja za mjeru pri konstrukciji instrumenata i aranžiranju glazbe te duhu koji ta gotova djela posjeduju.
U drugom bi dijelu predavanja polaznici isprobali pojedine modele i postavljali pitanja. Predavanje traje 2 sata.

KLAVIJATURE

Radionica za napredne klavijaturiste (2 sata) - sadržaji: rad s raznim vrstama klavijatura, odabir željenih zvukova, uređivanje zvukova, teme po odabiru polaznika. Nastavnik: Giuseppe Iampieri.

SKLADANJE

Radionica za one koji se žele ili su se već okušali u pisanju pjesama. Voditelj radionice će biti jedan od velikana hrvatske popularne glazbe!

TRUBA, SAKSOFON I TROMBON (radionice će biti održane ukoliko bude prijava do 31.12.2017. godine)

Jednosatno predavanje za početnike u sviranju trube, trombona i saksofona (za svaki instrument zasebno) - sadržaji: upoznavanje s instrumentom, osnovne tehnike sviranja, mogućnosti i primjena u popularnoj i jazz glazbi. Voditelji radionice: saksofon - Berislav Antica i trombon - Nenad Grahovac.

Radionica za napredne saksofoniste (2 sata) - sadržaji: ambažura, utjecaj opreme, usnika i piska na zvuk, tehnika saksofona (ljestvicevi obrasci, metode uvježbavanja), primjena (različiti stilovi, poznavanje elemenata glazbe kao preduvjet ovladavanja izvođačkom praksom, razvijanje osobnog stila). 


Osim ovih besplatnih predavanja, zainteresirani kandidati mogu upisati i kratak uvodni tečaj u 3 ili 5 sati pojedinačne nastave po posebnom cjeniku.