Ostali programi

Zimski Rockland

Tijekom zimskog raspusta, od  3. do 5. siječnja 2024. godine, Rock akademija organizira jednokratne radionice za sve zainteresirane bez obzira na predznanje.

Tijekom zimskog raspusta, od  3. do 5. siječnja 2024. godine, Rock akademija organizira jednokratne dvosatne radionice za sve zainteresirane bez obzira na predznanje. Na ovaj način polaznici radionica mogu naučiti prve vještine u sviranju ili pjevanju i zabaviti se tijekom zimskog raspusta. Cijena je radionice 15 Eura.
 

Radionice su organizirane prema vrsti programa i razini sadržaja. Radionice traju dva puna sata za minimum četiri polaznika. U slučaju manjeg broja prijava, nastava će biti proporcionalno skraćena. Ako se prijavi samo jedan polaznik, potrebno je izvršiti nadoplatu za pojedinačnu nastavu.

Broj mjesta je ograničen.


Ukoliko želite pojedinačnu nastavu, možete upisati 3 školska sata. O cijenama više na dnu našeg cjenika.
 

Prijava je isključivo preko našeg portala polaznika! Nakon ispunjavanja osobnih podataka, odaberite program Zimski Rockland, zatim željenu radionicu. Nakon toga ćete dobiti obavijest da odaberete raspored nastave. Rok za prijavu i uplatu radionice je 2. siječnja 2024. godine do 15 sati.
 

U slučaju poteškoća prilikom registracije, pišite na mail adresu info@rock-akademija.hr
 

Ostale upite također šaljite na mail adresu info@rock-akademija.hr
 

Ukoliko vam se svidi način rada na naših nastavnika, možete odabrati neke od programa na upisima od 22. do 26. siječnja ili naše online tečajeve.


OPIS RADIONICA

BUBNJEVI

(za praćenje predavanja potrebno je imati bubnjarske palice)

Radionica za bubnjare početnike – (2 sata) – sadržaji: smještaj za instrumentom, držanje tijela i ruku, držanje palica i načini udara, jednostavne vježbe i ritmovi. Nastavnica: Bruna Matić. Prijaviti se mogu stariji od 8 godina.

Radionica za napredne bubnjare (2 sata) – sadržaji: zahtjevne vježbe i tehnike sviranja na malom bubnju i set bubnjeva, napredni bubnjarski ritmovi, o vježbanju i samostalnom učenju. Prijaviti se mogu stariji od 10 godina i minimum 2-3 godine kvalitetnog školovanja. Nastavnica: Bruna Matić.
 

PJEVANJE

Radionica za pjevače početnike (2 sata) – upoznavanje s anatomijom i radom dišnog sustava te uvježbavanje mirnog, sigurnog i kontroliranog disanja, upoznavanje s anatomijom i radom vokalnog instrumenta, vježbe opuštanja i razgibavanja usana, muskulature lica, vrata, jezika, čeljusti, grla i tijela i drugi sadržaji. Nastavnica: Irena Curić. Prijaviti se mogu stariji od 15 godina.


GITARA

(za praćenje predavanja potrebno je imati gitaru)

Radionica za gitariste početnike (2 sata) – sadržaji: položaj tijela i držanje gitare, držanje desne ruke i sviranje na klasični način, osnovni ritamski uzorci, prvi akordi na gitari s primjenom na jednostavnoj skladbi. Prijaviti se mogu stariji od 8 godina. Nastavnik: Juraj Markač.

Gipsy Jazz radionica za naprednije gitariste (2 sata). Cilj radionice je približiti gipsy swing/jazz/manouche glazbu koja se pod utjecajem slavnog gitarista Djanga Reinhardta krenula razvijati 1930-tih godina. Brze melodije, virtuozne pasaže i snažan swing ritam samo su neke od karakteristika gipsy jazz glazbe.

Na dvosatnoj radionici proći će se slijedeće stavke: ideja i zvuk gipsy jazz glazbe, takozvani “La pompe” ritam, tehnika lijeve i desne ruke pri sviranju ritma, osnovne harmonijske progresije, gradnja “šestica” (akordi s dodanom sekstom tipični za swing glazbu), forma pjesama, trzanje i odmaranje desne ruke (takozvani “Rest picking”), solo gitara i improvizacija.

Za radionicu potrebno je znati izgraditi i svirati osnovne akorde na gitari. Nastavnik: Juraj Markač.


GLASOVIR

Radionica za početnike – (2 sata) – sadržaji: smještaj za instrumentom, držanje tijela i ruku, izvedba jednostavnih vježbi i skladbe. Prijaviti se mogu stariji od 8 godina. Nastavnica: Marija Babić.


ELEKTRONIČKA GLAZBA

(za praćenje predavanja potrebno je imati laptop s instaliranim besplatnim računalnim programom, https://www.ableton.com/en/trial/ )

Radionica za početnike – (2 sata) – sadržaji: korištenje računalnog programa za stvaranje elektroničke glazbe, kreiranje raznih beatova i melodijskih linija. Prijaviti se mogu stariji od 12 godina. nastavnik: Damian Roško.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi