Srednja glazbena škola

Srednja škola klavira

Oduvijek te privlačio fantastičan svijet crno-bijelih tipki. Zvuk glasovira rezonira s tobom kao niti jedan drugi instrument. Duboko u sebi misliš ‘Ja to mogu’. Ne traži dalje. Upiši našu školu i možda otkriješ skriveni duh Stevie Wondera te ostalih pop ili jazz majstora glasovira u sebi.

Na početku učenici glasovira upoznaju odnos između jazz harmonije i jazz-ljestvica, ritamsku strukturu jazz glazbe, izvode osminke u jazz swingu, sviraju sinkope, naglašavaju drugu i četvrtu dobu u taktu i vježbaju dvotaktne ritamske uzorke koji su izvedeni iz odabranog jazz standarda ili sola uz napomenu da su takvi uzorci osnova jazz improvizacije. Oni uče kako izgraditi akord, voditi glasove (voicing), izvoditi blues, ragtime, stride. kreirati solo na zadanu pratnju i mnoge druge sadržaje. Učenici se aktivno upoznaju s glavnim pravcima i predstavnicima glasovirske literature u jazz glazbi tako da svladavanjem programa razviju vještinu muziciranja i sposobnost stvaralačkog izražavanja (improvizaciju). Posebno je važno za razvitak muzikalnosti sviranje po sluhu i transkribiranje snimki. Uz nužno usvajanje odabranog dijela repertoara skladbi klasične ili ozbiljne glazbe, tehničkih vježbi i ljestvica u svim tonalitetima, učenici će ovladati stilskim postupcima u jazzu, jazz etidama i transkripcijama jazz skladbi.

DODATNO: Nastavni predmeti u programu srednje škole za popularnu i jazz glazbu mogu se upisati pojedinačno kao tečaj. Prethodno zatražiti informacije u tajništvu.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi