Osnovna glazbena škola

Škola trube

Truba zahtijeva koncentraciju, disciplinu te mentalno-fizičku koordinaciju. Upornost i volja su od važnosti u svladavanju ovog instrumenta. Naši će ti profesori pomoći u tvom naumu. Uz zabavan pristup i vlastiti trud postat ćeš prvi igrač tj. trubač bez sjedenja na rezervnoj klupi. Poželiš li u solo vode, baviti se studijskim muziciranjem ili biti dijelom orkestra, završetkom naše škole sve su opcije otvorene.

TRAJANJE: 6 godina

AUDICIJA: tijekom lipnja 2024 samo za napredne kandidate.
Na audiciju dolaze samo kandidati koji već sviraju instrument kako bi se upisali izravno u višu razinu obrazovanja. Oni trebaju unaprijed po vlastitom odabiru pripremiti tri skladbe različitog karaktera koje mogu s lakoćom izvesti u cijelosti. Na prijamnom ispitu će se predložiti obrazovni program, razina obrazovanja, oblik izvođenja nastave. Obvezna je prijava audicije preko portala polaznika.

DATUM UPISA: upisi su tijekom lipnja u tajništvu prema slijedećem radnom vremenu: ponedjeljak i četvrtak od 16 do 19 sati, utorak od 10 do 15 sati.

OBLIK NASTAVE, CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:
(nastava je jednom tjedno, cijena je za pola školske godine 1. razreda!)
– 17 termina pojedinačne nastave po 30′ za polaznike do 9 godina starosti 366 €
– 17 termina pojedinačne nastave po 45′ za polaznike od 10 godina starosti 549 €

Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

U prvom razredu učenici trube vježbaju disanje, rad trbušnih mišića i dijafragme, oblikovanje tona usnicom, upoznaju se s glazbalom i usnikom. Nakon toga, uče pravilno držanje trube, postavljanje usnika u ustima, vježbe jezika u različitim ritmovima, te održavanje higijene instrumenta. Postupno izvode tonove u 1. oktavi prema notnom zapisu, prve ljestvice, rastavljene akorde, vježbe i jednostavne melodije. Učenici svladavaju čitanje i reprodukciju notnog teksta postojećih glazbenih primjera iz klasične, pop/rock, blues i jazz literature. U višim razredima oni izvode složenije melodijske linije s područja klasične i popularne glazbe šireg raspona, složenijeg ritma, u raznim dinamikama i bržeg tempa koje po potrebi mogu transponirati u druge tonalitete. U završnim razredima uvježbavaju stare načine (moduse), pentatonsku ljestvicu, transkribiraju jednostavna sola i izvode vlastita improvizirana sola. Također uče se zajedničkom sviranju brass chorusa u raznim glazbenim stilovima uključujući i jazz standarde.

NASTAVNI PLAN:

Glavni ili A program

Ovaj program otvara mogućnost daljeg školovanja.

RAZRED1.2.3.4.5.6.
Truba111111
Solfeggio1111
Skupno muziciranje111
Osnove harmonije 1

Nastava je trube u 1. razredu pojedinačna u trajanju 30′ za učenike do 9 godina starosti i 45′ za učenike od 10 godina starosti. U 2. i 3. razredu termin trube traje 45′, a od 4. razreda 60′.

Nastava solfeggia, skupnog muziciranja i osnova harmonije je u skupini i traje 60′.

B program (prikladan za one koji neće nastaviti glazbeno školovanje u srednjoj školi)

Prilikom upisa u 3. razred učenici mogu odabrati B program bez pratećih predmeta odnosno mogu ih birati po volji kao fakultativne predmete. Nastava trube je u pravilu 45′ tjedno.

ČESTA PITANJA (FAQ):

Da li treba imati trubu?
Da. Instrument se donosi na nastavu i na njemu se vježba kod kuće. Predlažemo za početak posudbu ili najam instrumenta, a kasnije i kupnju.
Da li škola iznajmljuje trubu?
Ne.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi