Osnovna glazbena škola

Škola solfeggia

Fakat nije jako težak. Uz redovitu nastavu svog glavnog predmeta naučit ćeš čitati note i napraviti notni zapis. Usvojiš li solfeggio pravilno, otvorit ćeš mnoga vrata koja su bitna za tvoj budući nastavak glazbenog školovanja.

TRAJANJE: četiri godine za učenike od 3. razreda glavnog ili A programa.
AUDICIJA: početkom lipnja 2024.
Na audiciju dolaze samo kandidati koji sviraju instrument nekoliko godina, imaju predznanje iz solfeggia i upisali bi više razrede osnovnoškolskog programa za popularnu i jazz glazbu.

DATUM UPISA: početkom lipnja 2024.

CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:
(nastava je jednom tjedno, cijena je za pola školske godine 1. razreda!)

– skupna nastava: 17 termina po 60′ plaća se 110 € ako se upisuje uz glavni predmet (pjevanje ili instrument). U slučaju upisa 3 ili 2 polaznika termin se proporcionalno skraćuje.

Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

Usporedno s nastavom glavnog predmeta, učenici mogu pohađati od trećeg razreda jednom tjedno i skupnu nastavu solfeggia. Sadržaj se nastavnog predmeta solfeggio ostvaruje prožimanjem i kombiniranjem sadržaja pet različitih područja, a to su: notografija, ritam, diktat, pjevanje i teorija. U notografiji se upoznaje i svladava suvremeno notno pismo, te razne znakove i oznake koji omogućuju izvedbu glazbe prema zapisu. U području ritma upoznaje se glazbena metrika i ritam. Diktat može biti ritamski, melodijski i melodijsko-ritamski, jednoglasan ili višeglasan. Učenici prema diktatu pišu (pismeni diktat) ili izgovaraju/pjevaju prepoznato (usmeni diktat). U području nazvanom pjevanje podrazumijeva se vještina izvedbe notnoga teksta čitanjem (tzv. parlato) i pjevanjem. U području glazbene teorije tumače se glazbeni pojmovi i pojave na koje učenici nailaze tijekom bavljenja glazbom.

Nastavni predmet solfeggio omogućuje učeniku cjelovitije i dublje razumijevanje glazbe što je teško ostvarivo učenjem samo glavnog predmeta. Usvajanje znanja i vještina ovog nastavnog predmeta otvara polaznicima mogućnost nastavka školovanja.

NASTAVNI PLAN:
Glavni ili A program

Solfeggio pohađaju učenici od 3. razreda, jednom tjedno 60′ u skupini.

B program (prikladan za one koji neće nastaviti glazbeno školovanje u srednjoj školi)

Solfeggio nije obvezan predmet za učenike B programa. Oni ga mogu upisati kao fakultativni predmet.

ČESTA PITANJA (FAQ):

Što treba donijeti na nastavu?
Kajdanku, olovku i gumicu.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi