Još jedna naša učenica uspješno je položila prijamni ispit na vrlo cijenjenoj svjetskoj glazbenoj ustanovi, na bečkom konzervatoriju, odnosno "Vienna Konservatorium". Ona je Žuži Bevanda, bavi se pjevanjem na Rock akademiji već godinama, a ostale zanimljivosti o toj divnoj i talentiranoj mladoj dami pročitajte u intervjuu koji smo s njom napravili:


RA: Reci nam nešto o sebi, koliko godina imaš, čime se baviš osim što pjevaš na Rock akademiji, što voliš, u kojem gradu živiš, kako provodiš dane…?
Žuži: Zovem se Žuži Bevanda, živim u Zagrebu i imam 20 godina. Bavila sam se godinama raznim plesovima kao što su trbušni ples, Bollywood ples, Latino američki plesovi itd. Volim glazbu, biti u dobrom društvu i volim pomagati ljudima.

RA: Kako to da si se odlučila baviti pjevanjem? Jesi li imala neku inspiraciju? Kada si shvatila da je to ono što želiš?
Žuži: Kad sam bila drugi razred osnovne škole, učiteljica je čula kako pjevam pa mi je dala nadimak "Slavuj". Još od malena kad bi me netko pitao što ću biti kad narastem, rekla sam pjevačica i plesačica. Od tada sam već znala što zapravo želim i što me ispunjuje. Jednostavno glazba nam je svima potrebna, u bilo kojim situacijama. Želim reći kako glazba liječi i kad ste u depresiji i kad ste tužni, veseli vas kada vam je dosadno, stvara odličan efekt u nekom romantičnom trenutku...

RA: Ispričaj nam kako je tekao tvoj put na Rock akademiji, kako to da si našu školu odabrala, što si upisala i kako je to sve išlo?
Žuži: Za Rock akademiju sam čula od bivše učenice i jedne od najboljih prijateljica Katarine Đurđić koju ovim putem pozdravljam. Rock akademiju sam odabrala zbog kvalitetnog programa, odličnih profesora i super društva. Prvih četiri godine sam išla na tečaj, pjevanje i zbor, a od rujna 2013. upisala sam srednju glazbenu školu i to mi je razdoblje bilo definitivno najljepše u životu. Stekla sam puno prijatelja, napredovala i sudjelovala u projektu "Hair".

RA: Dakle nakon tečajeva na Rock akademiji i samo jednog razreda naše srednje škole uspjela si ostvariti nešto iznimno veliko, reci nam o čemu se točno radi?
Žuži: Uspjela sam se upisati na bečki konzervatorij odnosno "Vienna Konservatorium"! Prijamni ispit, odnosno audicija bila je malo naporna, ali sve je odlično prošlo jer sam se dobro pripremila. Na konzervatoriju sam upisala odsjek za mjuzikl premda ima više tih odsjeka npr. za jazz, operetu, jazzdance, balet itd.

RA: Koji su ti planovi za budućnost? Želiš li da pjevanje bude tvoj profesionalni život?
Žuži: Planovi za budućnost su mi da uspješno završim konzervatorij u Beču, vratim se u Zagreb i počnem se baviti profesionalno pjevanjem. Vrlo sam vezana za Zagreb i bilo bi mi žao da ne živim ovdje tako da sam sigurna da ću se vratiti nakon četiri godine studiranja. Naravno, dolazit ću često u Zagreb tako da ću se moći vidjeti s društvom i nekim profesorima s Rock akademije koje sam jako jako jako zavoljela i provela predivne trenutke, trenutke za pamćenje.

RA: Hvala ti na ovom intervjuu i želimo ti puno uspjeha na daljnjem školovanju u Beču
Žuži: Hvala :)