Tečajevi

Tonsko snimanje i produkcija

Tvoje najdraže albume te njihov zapis ćemo ti približiti tehnički i praktično kroz uzbudljivi svijet zvuka, frekvencija, mikrofona i različitih audio dodataka te programa za snimanje. Ponekad su najveći heroji okom nevidljivi i stoje upravo u ‘pozadini’ svakog izvođača. Oni su ti koji finalnom kreacijom kompletiraju zvučnu studijsku sliku svakog umjetnika ili sastava.

TRAJANJE: jedno polugodište

AUDICIJA: Nema audicije.

DATUM UPISA: upisi su u tijeku u tajništvu prema slijedećem radnom vremenu: ponedjeljak, srijeda i četvrtak od 16 do 19 sati, utorak i petak od 10 do 15 sati.

OBLIK NASTAVE, CIJENA I NAČIN PLAĆANJA:
(nastava je jednom tjedno, cijena je za pola školske godine!)
– 17 termina pojedinačne nastave po 45′ za polaznike od 10 godina starosti 499 € (3759,72 kn)

Plaća se unaprijed gotovinom ili internet bankarstvom uz 5% popusta. Obročno je plaćanje moguće jedino karticom do 5 rata. U slučaju da budete nezadovoljni, odobravamo ispis u razdoblju do 15 dana nakon početka nastave uz povrat od 90% uplaćenih sredstava.

Gornje se cijene i satnica ne odnose na Ljetnu Rock akademiju i Zimski Rockland.

Na početku tečaja polaznici uče o fizikalnim značajkama zvuka, osnovama elektroakustike i akustici prostora. Nakon usvajanja ovih temeljnih znanja, slijedi upoznavanje s vrstama mikrofona, njihovim osnovnim karakteristikama i namjenom. Polaznici zatim prelaze na rad s analognim i digitalnim tonskim pultom, proučavaju njihove značajke, vrste signala i usmjeravanje signala u pultu. U drugom dijelu tečaja polaznici uče o primjeni uređaja za obradu signala (kompresor, gate, equalizer, efekti…), te o ozvučivanju glazbala prema njihovim posebnostima s obzirom na vrstu izvođene glazbe. Nakon toga slijedi višekanalno snimanje na različite vrste analognih i digitalnih medija. Tijekom tečaja učenici upoznavaju različite računalne programe za snimanje i obradu zvuka (Pro Tools, Cubase…), primjenu MIDI-ja, te miksanje višekanalne snimke prema namjeni (nosač zvuka, televizija, film).

ČESTA PITANJA (FAQ):

Što treba donijeti na nastavu?
Bilježnicu i olovku.

Tečajevi

Osnovna glazbena škola

Srednja glazbena škola

Ostali programi

Online tečajevi