On je Mirko Prišlin, za njega profesori kažu da je beskrajno muzikalan i talentiran, vrlo sceničan - rođena zvijezda, a ako ste ikada bili na bilo kakvoj javnoj izvedbi učenika Rock akademije, Mirka ste sigurno vidjeli i čuli. Perspektivan, aktivan i talentiran, samo su neki od razloga zašto smo ga zamolili za ovaj intervju:

RA: Mirko, reci nam kratko nešto o sebi, što voliš, što te veseli, kako provodiš slobodno vrijeme i čime se baviš osim Rock akademije?

Mirko: Volim samo jedno, svoj moćni Ibanez-Stratocaster (haha). Veseli me dobro društvo koje mi pružaju kolege s Ribnjaka i žestoka svirka. Slobodno vrijeme (koje nemam) provodim vježbajući svoje žičane vještine, što objašnjava gnjev moga profesora skupnog muziciranja (haha). Osim Rock akademije, učenik sam i srednje tehničke škole koju ubrzo završavam.

RA: Već si dugo kod nas, opiši nam kako je išao i još uvijek ide tvoj put na Rock akademiji? Što si upisao prvo, na kojem programu si sada?

Mirko: Moj pravedni gitaristički put išao je kroz 4 godine osnovne škole koju sam završio na Rock akademiji i odmah nastavio sa srednjom školom također na Rock akademiji, a trenutno se nalazim na kraju prve godine srednje glazbene. Mogu samo reci da je ovo jedina srednja u koju ulazim svojom voljom (haha).

RA: Što bi izdvojio kao najzanimljivije i najkorisnije kada si na Rock akademiji?

Mirko: Najzanimljivija su nova poznanstva i bendovi koji iz njih nastaju. Korisno je besplatno korištenje prostorija nedjeljom za polaznike što nam olakšava da uvježbamo svoje bendove. Najkorisniji su brojni nastupi, produkcije i slično koji koriste svakom učeniku da se dobro upozna s pozornicom i da svakim slijedećim nastupom sigurnije vlada situacijom.

RA: Sudjeluješ li u kakvim dodatnim programima i projektima?

Mirko: Trenutno sudjelujem u jednom manjem sastavu koji se okupio na inicijativu jedne naše domišljate profesorice, no o tome ne smijem govoriti, još je tajna, mogu samo reći, uskoro očekujte totalnu dominaciju Rock akademije i na širim prostorima (haha).

RA: Čime bi se volio baviti u životu profesionalno, je li to glazba?

Mirko: Glazba, glazba...definitivno!

RA: Sviraš li i izvan Rock akademije? Kako ide s tvojim bendom MRAK (Mirko, Roko ,Ante, Karla i Kristijan) i kako je bend nastao?

Mirko: Sviram izvan Rock akademije, ali svi s kojima sviram u tom bendu su s Rock akademije. MRAK i nije moj bend, to je više demokracija. Bend je nastao tako da me kolega Kiki pozvao jednu nedjelju na probu u svrhu uvježbavanja za priredbu u njegovoj osnovnoj školi. Došao sam na probu i zatekao čudnu postavu, nas tri gitarista i jedan bubnjar. „Reko ovako nebu išlo dečki, idem ja na školski bas… ali ko bu nam pjevo?“. Pjevam ja i sviram bas, eto ti ful bend. Ali to baš nije išlo i ubrzo smo shvatili da je bolje da svoje pjevanje ostavim za svoju kupaonu (haha). Nakon toga mi je palo na pamet da pitam djevojku koja vodi i čuva prostorije da nam ona dođe pjevati i ispalo je da ona ide na pjevanje na Rock akademiji i da moćno pjeva Zeppeline. I tako „mic po mic“, neki dan smo svirali na glavnom zagrebačkom trgu na događanju pod nazivom "Dojdi osmaš, Zagreb te zove!" gdje se srednje škole sa svojim programom (pa tako i mi) predstavljaju završnim razredima osnovnih škola. Uskoro, 24. i 25. svibnja smo na Velesajmu, 27. svibnja u Saxu, 20. lipnja na motorijadi u Bistri… Kao što vidite, raspored nam je gust i sviramo svugdje, a nikada nismo zasvirali na toj priredbi zbog koje smo se okupili i zbog koje je sve počelo (baš super da je). 

RA: Mirko, hvala ti i moramo ti reći, vidimo te kao pravu glazbenu zvijezdu jednog dana!

Mirko: Puno hvala :)