Jedna od naših učenica sjajan je primjer koji pokazuje kako od početnika u glazbi narasti do upisa u svjetsku visokoobrazovnu glazbenu školu. Ona je Bruna Matić, godinama uči bubnjeve na Rock akademiji, puno je toga prošla i prije doslovno nekoliko dana saznala je da je uspjela upisati Jazz akademiju u Grazu.

RA: Bruna, reci nam nešto o sebi, koliko godina imaš, čime se baviš, što voliš, što te veseli…?

Bruna: Imam 18 godina, bavim se sviranjem bubnjeva, volim ćevape, piletinu kad ju speče moja mama i skoro sve što vole mladi. 

RA: Koliko dugo si na Rock akademiji i što sviraš? Možeš li nam opisati put kojim si išla kod nas, od početka pa do danas; koje programe si pohađala, kako si napredovala?

Bruna: Na Rock akademiji sam već starosjedilac: jedan od onih učenika koji ima četveroznamenkasti broj na članskoj iskaznici. Završila sam bubnjeve na osnovnoj školi za popularnu i jazz glazbu kod prof. Roberta Jambrušića i ove godine ću maturirati na srednjoj, kod prof. Borne Šercara. Put je bio na trenutke težak, a na trenutke lagan. Imala sam dobre profesore i svoju obitelj iza sebe, pa je napredak došao sam po sebi.

RA: Zašto si odabrala baš bubnjeve?

Bruna: I ja se često pitam isto pitanje, pogotovo kad nosim bubnjeve preko četiri seta stepenica u neki podrum na gažu, ali onda se sjetim da ja lupam stvari, a ljudi me plaćaju za to, pa mi bude lakše.

RA: Znamo da već neko vrijeme nastupaš i izvan Rock akademije, dakle već si započela svoju profesionalnu glazbenu karijeru. Znači li to da si se u životu odlučila baviti glazbom i bubnjevima? I reci nam gdje sve i s kime sviraš?

Bruna: Već dulje vremena znam da se u životu želim profesionalno baviti glazbom. Između ostalih bih izdvojila HGM A Band kojeg je vodio Sigi Feigl i nedavni nastup na Runjićevim večerima te nastupi s Antom Gelom i Limom Barakovićem koji je jedan od većih kraljeva koje sam upoznala. Zatim razna snimanja, nastupi u klubovima, festivali...

RA: Možeš li izdvojiti neke najljepše trenutke koje si provela i provodiš na Rock akademiji?

Bruna: Nezaboravni satovi prof. Šćekića, nastava subotom u 9 kod prof. Valdevita te 
rijeka jedinstvenih i osebujnih kolega koje sam kroz godine imala prilike susresti.
Od nastupa bih izdvojila projekt koji smo radili prošle godine s najpoznatijim pjesmama iz filmova James Bond, nastupi u Lisinskom, Saxu, te na Trgu.

RA: Spremaš se za prijamni ispit na jazz akademiji u Grazu, kako idu pripreme i kako one izgledaju?

Bruna: Paaaa... prošla sam!! Što znači, odlično! Pripreme kod prof. Howarda Curtisa su bile vrlo korisne, a i sladoled koji sam jela u Grazu bio je jako dobar. Od svoje desete godine znam da želim studirati u Grazu i moje ambicije su se nedavno i ostvarile.

RA: Želimo ti puno sreće i uspjeha u daljnjoj izgradnji tvoje glazbene karijere!

Bruna: Hvala vam lijepo!