Škola za rock gitaru, 3. dio

“Škola za rock gitaru” 3. dio napisana je na stručan i popularan način za sve napredne gitariste koji se žele usavršiti svirajući pratnju i sola omiljenih rock i pop skladbi. Pozorno su odabrane i pripremljene skladbe grupa – Parni valjak, Grupa 220, Divlje Jagode, Đavoli, Fantomi, Jura Stublić i grupa Film, Prljavo kazalište, Haustor, Neno Belan, Delfini, Plavi orkestar, Azra, Regata, Crvena jabuka i Bijelo dugme.

Treba istaknuti da je ovo prvi priručnik u Republici Hrvatskoj u kojem se objavljuju notni i tabulaturni zapisi poznatih gitarskih sola koja su metodički planirani za nastavu i za samouke. Uz navedene sadržaje, rock će gitaristi naći obilje vježbi, ljestvica i uputa za improvizaciju u uobičajenim ljestvicama i figurama.

Autor priručnika je Ladislav Račić.

Metoda se učenja temelji na poznavanju skladbi navedenih izvođača te poznavanju tabulatura i notnog pisma. Najvažniji su ritamski uzorci, blues i rock figure te notni primjeri snimljeni na pratećem nosaču zvuka kako bi se olakšalo napredovanje učenika. Priručnik je A4 formata sa 160 crno-bijelih stranica i koricama u boji.

Cijena priručnika s CD-om je 19 Eura Kn.