Glazbena škola Ladislav Račić

Tajništvo Škole osim u tjednu upisa radi ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 16 do 20 sati te utorkom i petkom od 10 do 15 sati.

GLAZBENA ŠKOLA LADISLAV RAČIĆ, PARK RIBNJAK 1, ZAGREB
OIB 89545645755, IBAN HR842360

Glazbena škola Ladislav Račić je neprofitna ustanova koje je osnivač i vlasnik Ladislav Račić, prof. i registrirana je za obavljanje djelatnosti osnovne glazbene škole, srednje glazbene škole za mladež i odrasle.

Škola ostvaruje obrazovne programe u suradnji sa Centrom mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1, ustanovom u čijem su okrilju nastali poznati zborovi Zvjezdice i Klinci s Ribnjaka.

U povodu 15 godina rada Hrvatska glazbena unija nagrađuje Rock akademiju za glazbeno-obrazovni program popularne i jazz glazbe. Od samog osnutka 1992. godine Rock akademija i njezin osnivač, Ladislav Račić, uporno pokazuju javnosti i predstavnicima struke da stilovi popularne glazbe i njezini izvođači zaslužuju respekt poput tzv. umjetničke glazbe. Već sama inauguracija osnovne i srednje škole za popularnu i jazz glazbu dovoljno govore o tome.

Rock akademija i njezin osnivač Ladislav Račić dobili su i u 2009. godini priznanje za izniman doprinos obrazovanju mladih glazbenika. Ovo priznanje već šest godina dodijeljuje Megamuzika iz Zagreba, zastupnik uglednih svjetskih proizvođača glazbala i elektroakustičke opreme Fender i Roland.

Škola je član međunarodne udruge jazz škola pod nazivom International Association of Schools of Jazz (IASJ)www.iasj.com

0001102495717