Kim Verson

Kao djevojčica sudjelovala je na festivalima i na izborima za dječju pjesmu Eurovizije predstavila autorske pjesme ‘Sretno dijete’ i ‘Mi sad pjevamo’.

Nacionalnu popularnost stekla je sa 16 godina. Pobjedom u glazbenom showu ‘Hrvatska traži zvijezdu’ postala je teenagerska pop senzacija i potpisala za Dallas Records.

Nakon objave albuma ‘Vjeruj u snove’ slijedile su godine intenzivnih live nastupa. Nominirana je za diskografsku nagradu PORIN u kategoriji Najboljeg debitanta, postala ambasadoricom autizma udruge ‘Sunce’ i pokreta protiv vršnjačkog nasilja ‘Dan ružičastih majica’.

Sudjelovala je u humanitarnim akcijama, glumila u mjuziklima ‘Les Miserables’ i ‘Pepeljuga’, osvojila Grand Prix na MEF Festivalu i nastupala na Dori, CMC Festivalu i Aurea Festu. Bila je članicom žirija na Eurosongu i sudjelovala u sinkronizacijama animiranih filmova.

Na albumu ‘Vrati mi moj svijet’ počela je objavljivati kantautorske pjesme, a kompletan rukopis potpisala je na albumu za djecu i mlade ‘Digni ruke sve do neba.’

Glas Kim Verson jedinstven je u u Hrvatskoj, a pjesme ‘Divlji i slobodni’, ‘Nisam to što žele’, ‘Ne posustani’, ‘Za malo nježnog dodira’ i ‘Cipele iz djetinjstva’ čine se poput kolekcije malih mudrosti, nostalgije, intimnih misli, nježnih dana i razigranih bezbrižnosti. I vjere u čudo. Poput onoga iz pjesme ‘Božićno čudo’. Jer, čuda postoje. ‘I čekaju na nas’, smiono će Kim.