Ivana Picek

Pi (∏) je izrazito hvaljeni glazbeni projekt iza kojeg stoji mistična umjetnica, multiinstrumentalistica i kantautorica Ivana Picek, koja je prvi put pod tim imenom 2017. godine objavila samostalno snimljen i produciran album “(časna lubanjska)”, a koji je te godine uvrštavan na godišnje liste najboljih albuma u lokalnim i stranim medijima.
Avangardna od samih svojih početaka, glazbenu karijeru započela je prije više od 10 godina, akustično, pod vlastitim imenom, te je objavila dva freak folk albuma koji su oduševili pratitelje domaće kantautorske scene; “Ludo djevojče” 2011. i “Oči ti bježe!” 2012. godine, i već tada postaje miljenica domaće, ali i strane kritike.
Sudjelovala je u brojnim uspješnim projektima i suradnjama; između ostalih kao glazbena pratnja recitala Rade Šerbedžije posvećenih Arsenu Dediću, te je u konstantnom stvaranju i suradnjama s drugim glazbenicima i umjetnicima.
Njegujući i dalje svoj originalan avangardni electro-alien-fairy-cyber-hyper-pop stil, započet prije više od 10 godina, 2023. godine izbacuje album “E.I.”, jedinstveno izdanje na našim prostorima koji kombinacijom elektronike i freak popa slušatelju obuzima sva čula i pruža nezaboravno metafizičko iskustvo. Lajtmotiv albuma smješten je u ne-tako-daleku distopijsku budućnost, te prati kreaciju znanstvenice Evgenije i stvaranje novog čovjeka, uz transhumanističke motive poput robota, AI-a i aliena.

Uz glazbu, jako puno truda ulaže u nesvakidašnje futurističke video spotove, koji potpuni kreativni smisao ostvaruju u pratnji njenih pjesama, te gledatelju pružaju nezaboravno iskustvo, a potvrda toga je i posljednja od nominacija koje je primila, nominacija zadnjeg singla “Antifragilna” u kategoriji Best Experimental Video na Berlin Music Video Awards-ima 2023. godine.
Trenutno živi i djeluje u Londonu (UK).
https://linktr.ee/pi.lubanjice