Filip Pavić

Filip Pavić rođen je 1991. godine u Zagrebu, a gitaru je počeo svirati s 11 godina. 2011. godine upisuje studij Jazz gitare na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu u klasi profesora Guida Jeszenszkog. Nakon preseljenja u Graz, Filip ima priliku surađivati s mnogim vrhunskim glazbenicima i bendovima, kao što su Jim Rotondi (kao višegodišnji član Jim Rotondi Electric Banda), Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi. God. 2019. završava master studij jazz gitare u Grazu.
Filip je trostruki dobitnik nagrade Status, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija – 2019. godine za Mladu nadu jazz glazbe te 2020. i 2023. godine za najboljeg jazz gitarista.
U listopadu 2019. godine, Croatia Records objavila je njegov prvi samostalni autorski album “Terra Incognita”, s posebnim gostom Matijom Dedićem, koji je izazvao izvrsne reakcija kako publike, tako i struke i kritike, pa je uvršten i na nekoliko top lista najboljih albuma godine. U rujnu 2022. godine Pavić je objavio svoj drugi autorski album “Labyrinth Songs” (Croatia Records) koji je također izazvao je izvrsne reakcije publike, struke i kritike, a po nekima je i najbolji jazz album godine.