Učenici i njihovi roditelji mogu odabrati u početku skupnu ili pojedinačnu nastavu. Skupna je nastava manje zahtjevna, često zabavnija i odličan početni odabir za djecu koja još nisu jako motivirana za rad i vježbanje. Često učenici u početku nisu sigurni što bi željeli svirati. Za njih u prvom polugodištu organiziramo upoznavanje s glavnim instrumentima (Rock igraonica) koji se podučavaju u školi kako bi u drugom polugodištu nastavili ono što vole. Kad konačno odaberu svoj program mogu umjesto skupne nastave odabrati  kvalitetniju pojedinačnu nastavu, te prema napredovanju i sposobnostima odabrati nastavu od 30 ili 45 minuta tjedno.

Od 3. razreda učenici i njihovi roditelji mogu odabrati zahtjevniji A program s pratećim predmetima solfeggiom, skupnim muziciranjem i osnovama harmonije ili manje zahtjevan i povoljniji B program (dosadašnji program tečajeva).

Pohađanje se nastave svakog učenika pozorno prati, bilježe opravdani i neopravdani izostanci, a rad i napredovanje stalno ocjenjuje. Detalji o napredovanju učenika mogu se pratiti online na portalu polaznika. Na kraju se razreda polaže ispit iz glavnog predmeta, zaključuju ocjene i izdaje svjedodžba. 

Nastava je organizirana u jutarnjoj, poslijepodnevnoj i večernjoj smjeni tijekom čitavog tjedna osim nedjelje kako bi polaznici lako uskladili sve svoje obveze. Raspored održavanja nastave dobija se pri upisu. 

Nastava počinje i završava prema kalendaru rada, a prekida se za vrijeme zimskog, proljetnog i ljetnog odmora i državnih blagdana.

Polaznici moraju imati svoja ili posuđena glazbala kako bi mogli redovito vježbati i napredovati. Gitaristi i bas gitaristi, te učenici saksofona, trube i trombona donose svoja glazbala na nastavu. Na nastavu solfeggia i harmonije polaznici trebaju nositi samo pribor za pisanje i kajdanku. U cijenu školarine nije uključen iznos troškova za nastavnu literaturu ili fotokopije.