Ove nedjelje, u poznatom zagrebačkom klubu Sax proslavili smo 20 godina Rock akademije i 10 godina od početka rada Srednje škole za popularnu i jazz glazbu Učilišta za popularnu i jazz glazbu.
Bila je to proslava od velikog značaja za naš rad jer su se okupili nekadašnji, sadašnji i budući učenici i profesori, a našli su se tu i mnogi veliki prijatelji Rock akademije koji su uz prigodni domjenak te izvrsnu glazbu uživali cijelu večer.

Od naših sadašnjih polaznika čuli smo band Srednje glazbene škole i pjevače koji su svirali i pjevali kao pravi profesionalci. Naši bivši učenici svojim su nastupom svjedočili kako su izrasli u prave mlade i perspektivne pjevače i svirače koji svojim autorskim izvedbama itekako imaju što za reći na hrvatskoj glazbenoj sceni. Bili su tu Irena Žilić, Ivana Picek, Sara Renar, Doris Teur, a među njima se našao i Goran Kos.

Velika nam je čast bila vidjeti i čuti američki jazz pjevačicu Carol Cass koja je sve prisutnija na Rock akademiji. Žestoku atmosferu napravili su Ivan Mihaljević i njegov bend i Proleter band, a pravo oduševljenje izazvali su Srđan Jug i Telefon blues band među kojima se našao i naš ravnatelj Ladislav Račić.

Nije bilo izbora nego napustiti sjedeća mjesta i zaplesati kada su na pozornicu stigli genijalci iz grupe Cubismo kojima se pridružila gošća iznenađenja, legendarna Josipa Lisac koja je čestitala obljetnicu našoj glazbenoj školi i pohvalila sve naše polaznike koji su se ostvarili u autorskim pjesmama te ih je potaknula da tako nastave i dalje.

Sretni smo i zadovoljni proslavom te se zahvaljujemo svima koji su došli i sudjelovali! Pogledajte galeriju slika s proslave.