Ove školske godine obilježavamo 20 godina Rock akademije pa vas sve radosno pozivamo na proslavu 20. rođendana koja će se dogoditi 19.05.2013. u zagrebačkom klubu Sax, Palmotićeva 22/2 s početkom u 20 sati. Izvođači će biti naši sadašnji, ali i bivši polaznici, svirat će i pjevati svoje najbolje točke i hitove, a imamo i nekoliko gostiju koji su iznenađenje za sve vas!

Tijekom protekla dva desetljeća oko četiri tisuće polaznika pohađalo je našu osnovnu glazbenu školu, srednju glazbenu školu ili različite glazbene tečajeve. S njima smo uvježbavali znanja i vještine, veselili se njihovim uspjesima, poticali ih na prve nastupe i osposobili ih da se, prema svojim potrebama i sposobnostima, raduju glazbi i svom muziciraju. 

Održano oko četiri stotine koncerata na kojima su polaznici Rock akademije te pop i rock skupine grada Zagreba imale prigodu pokazati svoja umijeća i stvaralaštvo. Također je organizirano pedesetak raznih predavanja uglednih glazbenika, graditelja glazbala i elektroakustičkih pomagala, snimatelja u tonskim studijima i drugih. U veljači 2000. godine uveli smo besplatne vježbaonice što je rezultiralo boljim napredovanjem naših polaznika, te kvalitetnijim postignućima na koncertima. Tijekom školske godine, svake nedjelje, naše tri učionice s kompletnom opremom postaju vježbaonice u kojima polaznici usavršavaju svoje umijeće muziciranja i istražuju vlastite mogućnosti glazbenog izražavanja. Na ovaj smo način pomogli onim polaznicima koji nemaju materijalnih sredstava da nabave skupa glazbala i tako redovito vježbaju.

Koristimo vlastiti računalni sustav kojim organiziramo, planiramo i bilježimo nastavu u cijelosti. Upis se učenika vrši online, nastavnici bilježe nastavne sadržaje pomoću računala, polaznici i roditelji mogu pratiti izvješća o nastavi kod kuće. Možemo se pohvaliti da smo razvili sustav prije pet godina koji sada Ministarstvo obrazovanja i sporta eksperimentalno uvodi u malobrojne državne škole. 

Naši su polaznici uglavnom učenici osnovne ili srednje škole, studenti ili zaposleni koji žele ispuniti slobodne vrijeme novim hobijem. Ipak se značajan dio učenika nastavlja baviti glazbom svirajući i pjevajući u raznim popularnim i rock skupinama postižući značajne uspjehe. 

Treba naglasiti da se programi Rock akademije od samog početka financiraju iz sredstava školarine bez velike potpore privatnih ili državnih poduzeća ili ustanova. Poznato je da se glazbeno obrazovanje smatra najskupljim oblikom nastavnog  procesa. Pristup učenicima u ovom obrazovanju mora biti pojedinačan, a neka se glazbala ne mogu podučavati u skupnom obliku nastave. Zato su ovakvi programi u svijetu najčešće pomagani od strane države ili raznih sponzora. S druge strane, moraju se nabavljati kvalitetna i skupa glazbala i elektroakustički uređaji, nastavna sredstva i literatura, vršiti promidžba i održavati ustrojstvo redovite nastave. Usprkos tome, zahvaljujući neprekidnim odricanjima, ulaganjima i sponzorima možemo se pohvaliti vrhunskim glazbalima i elektroakustičkim uređajima koji stoje na raspolaganju našim predavačima i polaznicima radi ostvarivanja kvalitetne nastave. Nakon 20 godina uspjeli smo postaviti visoke standarde našeg rada:

 • kod nas ćete naći najkvalitetniji nastavnički kadar u Republici Hrvatskoj
 • u nastavi se koristimo skladbama popularnih glazbenih stilova
 • većina naših nastavnika su aktivni izvođači na hrvatskoj glazbenoj sceni
 • upisujemo polaznike svih uzrasta bez audicije (osim kandidata za pjevanje i napredne instrumentaliste)
 • naš je rad pod nadzorom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta
 • nudimo vam puno dodatnih i besplatnih sadržaja (radionice, vježbaonica, predavanja, knjižnica, koncerti, projekti....)
 • jedina smo osnovna i srednja škola za popularnu i jazz glazbu u Hrvatskoj i šire
 • odobravamo stipendije za najbolje polaznike
 • razvili smo vlastita inovativna rješenja i sadržaje, te neprekidno uvodimo nove zanimljivosti u rad
 • učenici ostvaruju popust do 10% pri kupnji instrumenata u trgovinama s kojima surađujemo
 • omogućavamo besplatno snimanje za najbolje bendove
 • imamo besplatan računalni program za učenje i vježbanje teorije glazbe i solfeggia
 • rad i napredovanje učenika može se pratiti online


Sve ove sadržaje smo razvili u suradnji s vama! Nadamo se da ćete doći na proslavu kako bismo zajedno i radosno obilježili obljetnicu!

Vidimo se u Saxu!