Kako novi Zakon o umjetničkom obrazovanju propisuje trajanje svih osnovnih glazbenih škola šest godina, prilagodili smo dosadašnji plan i program i 5. svibnja dobili pozitivno rješenje MZOS-a za početak rada i izvođenje programa u novoosnovanoj ustanovi Glazbena škola Ladislav Račić s temeljnim predmetima struke: pjevanje, glasovir, gitara, bas gitara, bubnjevi, saksofon, truba i trombon. Ova se dopusnica odnosi samo na redovno obrazovanje mladeži (mlađi do 15 godina), a dopusnicu za obrazovanje odraslih polaznika (stariji od 15 godina) očekujemo na jesen.

Važno je napomenuti da dosadašnji učenici Osnovne glazbene škole pri Učilištu za popularnu i jazz glazbu pohađaju i završavaju po "starom" četverogodišnjem programu i ne trebaju se prebacivati ili produljivati svoje školovanje. Za njih postoji mogućnost nakon završetka 4. razreda nastaviti obrazovanje i usavršavanje u obliku tečaja kod željenog nastavnika ili upis u Srednju školu za popularnu i jazz glazbu.

Svim polaznicima tečajeva koji su se upisali ove školske godine ili ranije, pružit ćemo mogućnost nastavka obrazovanja u okviru novog programa! Posebna je novost mogućnost upisa B programa osnovne glazbene škole za popularnu i jazz glazbu koji će biti osjetno lakši, jednostavniji i jeftiniji!

Srdačan pozdrav, 

Ladislav Račić, prof.